27.04.2010

На 27 април 2010 г., вторник, от 10.30 часа, в зала „Средец" на Шератон София Хотел Балкан тържествено ще бъде отбелязана 30-годишнината от учредяването на Българската стопанска камара. Гости на събитието ще бъдат председателят на Народното събрание на Р България г-жа Цецка Цачева, генералният секретар на Международната организация на работодателите г-н Антонио Пеналоса, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, ръководители на дипломатически мисии в България, ръководители на национални институции, неправителствени организации, чуждестранни делегации, социални партньори, фирми и медии.


В рамките на форума ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите в годишния конкурс на Българската стопанска камара за принос в развитието на българската икономика - „ИН-5". Наградите се връчват за шеста поредна година. Името им отразява петте основни стълба на икономическия просперитет - Индустрия, Инвестиции, Иновации, Интелект и Инициатива.


Непосредствено преди тържеството г-н Пеналоса и членовете на Управителния съвет на БСК ще се срещнат на бизнес закуска с министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов.


Програмата на г-н Пеналоса включва още срещи с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов (на 26 април, понеделник, от 10.00 ч.) и с президента на Р България Георги Първанов.


На 30-годишнината на БСК са посветени още две събития:


-          26 април, понеделник, 11.30-12.30 ч, Конферентна зала на БСК (ул. Алабин 16-20): Среща с браншови организации, членове на камарата. Основна дискусионна тема ще бъде „Организация и управление на работодателските организации - съвременни тенденции в ЕС"


-          26 април, понеделник, 14.00-18.00 ч, Конферентна зала на БСК (ул. Алабин 16-20): Форум на работодателските организации от Централна и Източна Европа с основна дискусионна тема „Новата индустриална политика на ЕС и възможности за сътрудничество в Дунавския регион".

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

БСК отбелязва своята 30-годишнина