01.08.2016 - 31.08.2016

Aко имате идея как да подобрите и развиете своя бизнес с инвестиция от 5 000 лв., споделете я с нас!

 

За конкурса

ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ е ежегоден национален конкурс за микро и малки предприятия от цялата страна, организиран от финансовата институция „Финтрейд Файнанс“ АД. Предизвикателството е за всички предприемачи, които имат иновативни идеи как да развият съществуващия си бизнес с инвестиция от 5 000 лв. и имат желание да бъдат по-атрактивни, големи и успешни.

Цели

Инициативата, която се провежда под мотото „Бъдеще за вашите бизнес идеи“, си поставя амбициозната задача да открие и подпомогне реализацията на иновативни идеи за подобряване и разширяване на бизнеса на микро и малките предприятия в България. Основни цели на бизнес конкурса:

  • Да стимулира индивидуалния бизнес потенциал във всички региони на България;
  • Да покаже нуждите на малкия бизнес;
  • Да финансира иновативни идеи в сектора.

Участници

В инициативата на „Финтрейд Файнанс“ АД могат да участват земеделски производители, собственици на занаятчийски ателиета, търговски обекти, заведения за хранене, фамилен и друг микро и малък бизнес от цялата страна, които имат желание да разширят своята дейност.

Срок за участие

Опишете вашата бизнес идея и ни я изпратете до 31-ви август посредством регистрацията по-долу или до адреса за кореспонденция на компанията: Финтрейд Файнанс АД, гр. София, жк. Люлин, бл. 778, вх.1, ап. 18; за Финтрейд Бизнес Награди.

Област

Бизнес идея как да подобря или развия бизнес дейността/производството си с инвестиция от 5 000 лв.

Награден фонд

  • Награди на Експертното жури:
    Първо място – парична награда от 5 000 лв.
    Две втори награди – 2 безлихвени кредити х 5 000лв. за период от 6 месеца
  • Награда на Медийно жури:
    Сертификат за избран от медиите бизнес проект

Партньори

  • Българска стопанска камара 
  • Management Financial Group 
  • bTV WEB 
  • Ernst & Young Bulgaria 

Жури

В журито на първото издание на конкурса „Финтрейд Бизнес Награди“, организиран от Финтрейд Файнанс АД, приеха да участват доказани професионалисти и експерти от различни области. Шестчленният състав ще има решаваща роля в определянето на финалистите на инициативата и най-доброто идейно предложение за развитие на микро и малкия бизнес на участниците. Финтрейд представя членовете на журито на конкурса за микро и малък бизнес „Финтрейд Бизнес Награди“, които очакват идеите на малкия бизнес до 31 август 2016 г. на сайта www.fintrade.bg.

Божидар Даневизпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК) 

Божидар Данев е изпълнителен председател на БСК. Възпитаник е на Техническия университет в София, като има специализации в чужбина, където изнася и редица лекции. Той участва в разработването и приемането в България на нормативната уредба в сферата на икономиката, социалния диалог и трудово-правните отношения, реформите в пенсионното дело, колективното трудово договаряне и др.

Божидар Данев е сред инициаторите и учредителите на Смесения консултативен комитет „Европейски съюз – България“, а няколко години е бил и негов съпредседател от българска страна.

Член е на Европейския икономически и социален комитет (EESC) и ръководител от българска страна на работната група по Лисабонската стратегия към EESC, а от 2005 г. представлява БСК в най-голямата европейска бизнес конфедерация BUSINESSEUROPE. Член е на Борда на ESCO – европейски проект за компетенциите на работната сила.

Божидар Данев е носител на отличието на БАН за „Най-добра научна разработка”, както и на националната награда за „Научна разработка с най-голям икономически ефект”. Притежава степен „Старши научен сътрудник“ от БАН. Автор е на десетки научни публикации в наши и чуждестранни издания, както и на три монографични публикации. 

Петър Ризовчлен на Съвета на директорите на Management Financial Group 

Петър Ризов е член на Съвета на директорите на Management Financial Group (MFG) –  новоучредено дружество, което планира да обхване в структурата си Група от компании, които са водещи в областта на небанковите финансови услуги. Член е на Управителния съвет на БСК от 2014 г. Петър Ризов има повече от двадесет години опит в управлението на компании в сферата на бързооборотните стоки и телекомуникациите. Притежава магистърска степен по право от Софийския университет и ЕMBA от Американския университет в България. 

Валентина Антонова, главен редактор на bTV Web 

Валентина Антонова е отговорен редактор на дигиталния отдел на bTV Media Group. Има магистърска степен по „Медии, култура и журналистика” в Париж, където развива своите умения и утвърждава знанията си в сферата на дигиталните медии. Професионалният й път включва утвърдени френски и български издания като „Le Figaro” и PREMIUM Lifestyle, в които отразява лайфстайл, социални и икономически теми. В момента работи върху издаване на първата си книга. 

Диана Николаева, съдружник и лидер на отдел „Консултации по сделки“ в  EY (Ernst & Young) Bulgaria 

Диана Николаева е съдружник и лидер на отдел „Консултации по сделки“ в EY Bulgaria. Участва активно в различни обществени инициативи, целящи издигане ролята на жените в съвременния бизнес свят. Диана Николаева е дипломиран член на Института на лицензираните финансови анализатори в САЩ и притежава сертификат за финансов експерт и бизнес оценител. Притежава магистърска степен по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство, стипендиант е на програмата Pew Economic Freedom Fellows от Университета Джорджтаун, Вашингтон, САЩ. 

Десислава Димитрова, изпълнителен директор на Финтрейд Файнанс АД 

Десислава Димитрова е изпълнителен директор на финансовата институция Финтрейд Файнанс АД, като заема този пост от самото създаване на младата бизнес организация през 2015 г. Има дългогодишен управленски опит за водещи компании в страната, сред които и небанкови финансови институции. През своето кариерно развитие работи също в сферата на търговията и продажбите. Притежава Магистърска степен по бизнес и икономика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. 

Николай Николов, председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД 

Николай Николов е председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД от началото на 2015 г., когато финансовата институция започва дейност в страната. Той има дългогодишен опит в областта на продажбите за водещи български и международни компании от сектора на бързооборотните стоки. Николай Николов е възпитаник на Технически университет София, като притежава и диплома от Университета за национално и световно стопанство в София.

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ 2016 - годишен конкурс за микро и малък бизнес