28.02.2017

Национален дебат 
„ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО – важните политики, ключови предизвикателства, възможни решения”

организира сп. „Мениджър”, съвместно с Национална пациентска организация и Българската стопанска камара,

на 28 февруари 2017 г. (вторник) в RADISSON BLU GRAND HOTEL, София, от 9.30 до 12.30 ч.

Медийни партньори на събитието са bTV, Bulgaria On Air, в. „Стандарт“ и Дарик Радио.

Форумът има за цел да постави на фокус ключовите и значими проблеми в здравеопазването, като даде възможност на представители на политическите партии и коалиции – кандидати за парламентарните избори 2017 в България, да представят визията си и своите ангажименти по 5 теми от определящо значение за сектора:

  1. Финансиране на здравната система и развитие на здравноосигурителния модел в България;
  2. Профилактика и здравно образование;
  3. Лекарствена политика;
  4. Кадрова политика;
  5. Приоритети на председателството на България на ЕС в сферата на здравеопазването – януари-юни 2018 г.

За участие ще бъдат поканени представители на политическите партии, които според предварителните проучвания на социологическите агенции се очаква да бъдат представени в 44-то Народно събрание след изборите.

Форматът на дебата предвижда всеки от тях да има 3 минути, за да изложи позицията и заложените в предизборната платформа на представляваната от него политическа партия/коалиция идеи, акценти и ангажименти по всяка от очертаните теми.

Изложенията ще бъдат последвани от дискусия с аудиторията – с представителите на съсловните и пациентските организации, представителите на фармацевтичната индустрия, лекари и мениджъри на здравни заведения.

Амбицията на организаторите е чрез този обществено-политически дебат да се подпомогне формулирането на общи решения с гарантирана приемственост от всички отговорни и ангажирани в каузата за здрава нация страни – правителство, медицинска общност, бизнес, пациенти.

Темите и въпросите, както и позициите на партиите, ще бъдат публикувани на специално създадена за целта подстраница към сайта на Национална пациентска организация, на която ще се следи за спазването и прилагането на предложените стратегии и мерки. 

вж. ПРОГРАМА

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Национален дебат „ОТГОВОРНО ЗА ЗДРАВЕТО – важните политики, ключови предизвикателства, възможни решения”