30.07.2012

Анализ и оценка на сектора "Охрана и сигурност" в рамките на проекта "Национална мрежа за оценка на компетенциите по сектори" на Българската стопанска камара правят от Националната асоциация на фирмите, охраняващи се с технически средства. Преди официалното огласяване на резултатите от анализа, в ефира на предаването "Преди всички" за изводите и препоръките от анализа разказа Татяна Иванова, изпълнителен секретар на асоциацията.

Законодателната база не дефинира кои са услугите, които влизат в сектора по охрана и разследаване. Има предложение да се промени законодателната база и да се дефинира в националния класификатор на икономическите дейности кои са частните услуги за сигурност. Идеята е да се разработят минималните професионални стандарти, обясни Иванова.

Министерството на финансите преди една седмица публикува доклад за анализ на икономическото състояние на промишлеността и услугите. Дейностите по охрана и разследване са на осмо място по растеж на услугите, независимо от това, че кризата силно въздейства върху бранша. Първото, от което се съкращава, е от охраната и сигурността. Хора, разберете, че това е дейност, чрез която ще се запази имуществото ви, призова Иванова.

Чуйте цялото интервю с Татяна Иванова ТУК.

Дата: 30.07.2012

Източник: БСК

Прочетено: 4527