19.03.2015

Първа среща с консултативен характер за създаване на Областен съвет за тристранно сътрудничество в София-област се проведе днес, 19 март 2015 г. В срещата участваха зам.-областният управител на Област София, представители на синдикатите и на работодателските организации, както и експерти от администрацията на областния управител. БСК беше представена от Кирил Желязков, главен директор.

По време на срещата бе решено Областният съвет за тристранно сътрудничество да се председателства от областния управител Росица Иванова, зам.-председател от страна на администрацията ще бъде зам.-областният управител Емил Атанасов, зам.-председател от страна на синдикатите ще е Диана Найденова, а зам.-председател от страна на работодателите предстои да бъде определен по предложение на БСК (срокът за предложение е 23 март).

На днешното заседание бе приет Правилник за работата на съвета, а План за работа ще бъде утвърден на първото редовно заседание на съвета. Дотогава от регионалните организации на БСК в Софийска област ще се събират предложения за проблеми, които да бъдат предложени за включване в плана за работа на съвета.

Дата: 19.03.2015

Източник: БСК

Прочетено: 3310