12.01.2016

Клубът на българските студенти и завършили Университета на Кеймбридж, Великобритания, започна инициативата “България за Бокова” в подкрепа на кандидатурата на г-жа Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените Нации. 

Част от кампанията е изготвената от клуба брошура с постиженията на г-жа Бокова, която цели да покаже колко силен е нейният шанс и, съответно – шансът на България чрез нея. Като част от кампанията, ние изготвихме кратка брошура с постиженията на г-жа Бокова с цел да покажем колко силен е нейният шанс и съответно шансът на България чрез нея.

В брошурата са цитирани референциите за кандидатурата на г-жа Бокова от президента на Франция - Франсоа Оланд, президентите на България - Росен Плевнелиев и Георги Първанов, държавния секретар на САЩ - Джон Кери, външния министър на Русия - Сергей Лавров, бившия министър-председател на България - Симеон Сакскобургтотски, политици, анализатори и общественици.

"В ООН членуват почти 200 държави, а генерални секретари през всичките тези 70 години са имали само 8 страни. България има уникалната възможност да излъчи първата жена генерален секретар на организацията", се посочва в брошурата.

За контакт:
Румен Чолаков,
Почетен президент на CantaBulgarian 
honorary.president@cantabulgarian.org 

Дата: 12.01.2016

Източник: БСК

Прочетено: 2982