07.10.2016

Поводът е 60-годишнината на компанията и желанието да сподели своята история с посетителите си.

Компанията за бутилиране на естествено газирана минерална вода „Михалково“ издирва архивни снимки, документи и всякакви вещи, свързани с откриване на извора, първото бутилиране на минерална вода и историята на фабриката. Поводът е 60-годишнината на компанията и желанието да сподели историята си със своите посетители.

Ръководството на „Михалково“ отправя молба към всички приятели на естествено газираната минерална вода за съдействие. Всеки, който разполага със снимки, документи и вещи от личните си архиви, свързани по някакъв начин с историята на фабриката, и би искал да сподели информацията за това, моля да се свърже с нас.

Всеки съмишленик, предоставил материали, ще получи подарък от компанията, а на експоната в музейната сбирка ще отбележим, че е от личния архив на съответното лице.

Това е адресът за връзка за всякаква информация, както и за копия на снимки и документи:office@sol.bg – Михалково - за Музейната сбирка.

В края на август 2016 г. беше отбелязана тържествено 60-годишнината от първото бутилиране на единствената естествено газирана вода в България с откриване и освещаване на чешма с естествено газирана вода пред фабриката в с.Михалково, общ. Девин, обл. Смолян.

Дата: 07.10.2016

Източник: БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Прочетено: 1762