27.10.2016

С писмо до министъра на енергетиката Теменужка Петкова национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК и КРИБ изразиха подкрепата си относно позицията на три браншови организации – БАМИ, БКХП и БФИЕК, във връзка с намеренията за намаляване на мрежовите цени при износ на електроенергия.

В писмото си национално представителните работодателски организации потвърждават многократно изразяваната от тях позиция срещу непазарната намеса на държавата на енергийния пазар. „Убедени сме, че чрез прехвърлянето на финансовата тежест от едни потребители върху други дефицитите и дебалансите в енергетиката ще се увеличат и за пореден път ще се създадат условия за неравнопоставеност между отделните стопански субекти. В конкретния случай в неравностойно положение ще бъдат поставени българските енергийни консуматори, което ще снижи тяхната конкурентоспособност на международния пазар“, се казва в писмото.

АИКБ, БСК и КРИБ изразяват надежда, че до намаляване на мрежовите цени при износ на електроенергия няма да се стигне, след като бъдат отчетени негативните ефекти от подобна мярка върху конкурентоспособността на българската индустрия.

С писмото на АИКБ, БСК и КРИБ, и с позицията на БАМИ, БФИЕК и БКХП можете да се запознаете ТУК.

 


Работодателските организации се противопоставят на намеренията за намаляване на мрежовите цени при износ на електроенергия
Добави мнение