15.06.2020 - 16.06.2020

Тази година Глобалния договор на ООН отбелязва 20-годишнина от създаването си. През 2000 г. бившият главен секретар на ООН Кофи Аннан основава инициативата с цел разпространяването на споделени ценности и принципи. Същите тези принципи сега трябва да ни водят, за да се възстановим по-добре и обединени да бъдем по-силни след хуманитарния и икономически шок от кризата COVID-19. Първоначално бе предвидено тази годишнина да се отбележи в Ню Йорк през месец юни с голям форум. Поради обстоятелствата честването е трансформирано във виртуално събиране на 15 и 16 юни 2020 г. под мотото "Recover better. Recover stronger. Recover together". Амбициите са онлайн срещата да бъде по-голяма, по-смела и по-вдъхновяваща с програма, която ще “следва слънцето” и възможност за включване на хиляди участници.

По време на виртуалния Форум на лидерите, хилядите лидери ще дискутират как бизнеса може да подкрепи страните и обществата, за да се възстановят по-бързо и по-добре заедно след кризата COVID-19. Някои от основните говорители ще бъдат Антонио Гутереш, генерален секретар на ООН, Лизе Кинго, изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН, Амина Мохамед, заместник главен секретар на ООН, Ал Гор, основател на The Climate Reality Project и вице-президент на САЩ по времето на Бил Клинтън, Пол Полман, член на Борда на Глобалния договор и бивш изпълнителен директор на Unilever, Джим Снаб, председател на Siemens и Maersk, Питър Лейси, главен управляващ директор на Accenture, Роберто Маркес, CEO на Natura & Co.
Официален сайт, програма и регистрация: Virtual Leaders Summit. Новината на български е тук. Очакват се участници от всички над 12,000 членове на световната инициатива от целия свят. Форумът ще е без такса участие за членовете на Глобалния договор на ООН.

Обединени - независимо дали виртуално или на живо – днес бизнесът и глобалното общество могат  да бъде двигател за дълбоки промени и да ускорят изпълнението на Целите за устойчиво развитие. 

В рамките на голямата среща Българската Мрежа ще има своя виртуална сесия като част от голямото събитие на 16 юни 2020 от 13 до 15ч. В връзка с това каним до 3-ма говорители на високо ниво да се включат като говорители в българската сесия.

Концепция на българската среща, 16 юни 2020 от 13 до 15ч.

Мото: "Recover better. Recover stronger. Recover together"
Работно заглавие: „Реинженеринг на доверието“

Послания: Само успешният, устойчив бизнес, базиран на доверие и непреходни ценности, може да премине и просперира след огромните промени, предизвикани от пандемията. Можем да постигнем много повече ако работим заедно, отколкото ако работим сами – работата в Мрежата и колективните програми ни са пример за това.

Теми:

  • Recover better.
    Отговорните компании в променящият се свят:
    Как устойчивият бизнес може да премине през кризата, допринасяйки за икономическото и социално възстановяване на планетата? Можем ли да ускорим изпълнението на Целите за устойчиво развитие и да оставим един по-красив и чист свята на поколенията след нас? Какви са очакванията на младите хора и как да им отговорим?*
  • Доверие и изпитание на ценности: Колко и какво значение имат непреходните ценности – 10те принципа на Глобалния Договор на ООН? Practice what you preach. Прилагаме ли на практика това, което проповядваме и какво ни носи това?
  • Recover stronger.
    Доверие и трансформации на отношенията между работодатели, служители, клиенти:
    Компаниите се намират в постоянни трансформации, за да бъдат полезни, конкурентни, атрактивни. COVID пандемията наложи преосмисляне на взаимоотношенията и ролите на работодател – служител в идеологически план. Какви очаквания и промени възникнаха и ще настъпят след COVID? Доверието е в основата на лоялността, честните отношения и развитието. Как можем да сме полезни? Как изграждаме доверие?
  • Recover together.
    Синергизъм и колективни действия
    : Компаниите, които са част от активни мрежи и общности, които работят в полза на човечеството, имат съмишленици и показват на своите служители, че заедно можем да постигнем много повече. Каква е ползата от това да сме заедно? Какво ни дават общите проекти? Какво постигаме (пример проектите ни в посока образование)? Как чрез тях се повишава доверието към бизнеса?

* Какви са очакванията на младите хора? Планираме да попитаме чрез онлайн анкета младите хора какви са техните очаквания, тревоги и надежди за бъдещето.

 

Технически детайли
Участници: 3ма говорители на високо ниво (CEO level) + 1 модератор. Участниците минават през процес на due diligence с одобрение от Ню Йорк. Техните визитки и снимки се обявяват официално на сайта на форума; Ще определим участниците според заявленията за участие по определена тема.
Продължителност – 1 час до 1 час и 30 минути;
Език: български или английски по желание на говорителите
Платформа: Hopin Virtual Platform, използва се от NBC, Wallstreet Journal, ЕК, осигурена от централата в Ню Йорк Demo .

Регистрация: всички членове на ГД на ООН могат да се регистрират безплатно, като имат право на неограничен брой регистрации за своите служители. Регистрация е отворена.

Времеви зони и съотношения спрямо международната програма на Virtual Leaders Summit.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Виртуален Форум на лидерите 2020