27.03.2020

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи 48-часов хакатон за разработване на иновативни идеи и проекти за справяне с икономическите последствия от епидемията от COVID-19 в България. Събитието ще се проведе този уикенд, а организатор са Power of BG, които включват над половината IT компании в страната. Хакатонът е отворен за участие за всички желаещи, като записването става на следния адрес.

В канала Looking_for_team на платформата SLACK участниците ще могат да намерят съотборници и да създадат заедно идеи и проекти в категориите "Спаси животи", "Спаси общности и групи от хора" и "Спаси бизнеси". Големи български предприемачи ще са в ролята на ментори и ще дават бизнес съвети на отборите.

Министерството зададе акценти за бъдещите проекти, които трябва да са свързани с трансформацията на бизнеса и пазара на труда след кризата, с новите умения на хората и намирането на нови работни места, с необходимостта от разширяване на услугите на бюрата по труда, както и с бъдещето на социалните услуги. МТСП ще излъчи свой представител в журито, а най-добрите проекти ще си разпределят награден фонд от 15 000 лв., предоставен от организаторите от Power of BG.

Дата: 27.03.2020

Източник: Министерство на труда и социалната политика

Прочетено: 1781