30.08.2022

Фондация "Очи на четири лапи" е единствената неправителствена организация в България, която e създадена през 2000 година и развива и до днес българско училище за кучета водачи на слепи и асистенти за хора с увреждания. Екипът развъжда, отглежда и обучава кучета водачи за слепи хора и кучета асистенти за хора с двигателни увреждания, деца и възрастни с диабет, както и за деца и младежи с увреждания от аутистичния спектър. Тези кучета са водачи и асистенти, индивидуални помощници, които се предоставят безвъзмездно на български граждани, след необходимото обучение за работа и живот със служебното куче. До момента от фондацията са обучили и предоставили безвъзмездно 90 кучета водачи и асистенти, които работят в цялата страна.

Фондация "Очи на четири лапи" разполага с база – собственост на Съюз на слепите в България, която ползва от 2006 година. Към базата има 4 декара обучителен полигон и двор за разходки на кучетата, а самата база е с обща квадратура 600 кв. м – обособена на кучешки блок и административен блок, в който са кабинетите и стаите за престой на ползвателите по време на обучението им.

За отопление на сградите фондация "Очи на четири лапи" ползва газова отоплителна система от 3 котела. От фондацията отчитат, че от 2007 г. до тази пролет ползването на газ е бил рентабилен и достъпен начин на отопление. Отчитайки настоящата ситуация с газа, от гледна точка на цена и наличие, екипът на фондация "Очи на четири лапи" търси спешна алтернатива за отопление.

След направените проучвания от екипа са установили, че най-рентабилно и ефективно се оказа инсталирането на термопомпена система „въздух-вода“, която се включва към съществуващата инсталация, като при това се запазва възможността за ползването и на газ. От "АЙ ЕМ ДЖИ ИНЖЕНЕРИНГ" ООД са изготвили оферта за доставка и монтаж на съоръжението до началото на отоплителния сезон. С офертата можете да се запознаете ТУК.

Фондация "Очи на четири лапи" отправя гореща молба за подкрепа при набирането на сумата от 35 429,28 лева, необходима за реализацията на проекта. От "Очи на четири лапи" са готови да предоставят допълнителна информация, която би улеснила решението Ви за подкрепа.

Даренията ще бъдат оформени с договори и дипломи за дарение и се набират по сметка на Фондация "Очи на четири лапи" в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, с IBAN: BG71UNCR76301039222527

 

За допълнителна информация:

Албена Алексиева

Тел.: +359 886 04 66 44 

 

Дата: 30.08.2022

Източник: БСК

Прочетено: 522