През 2014 г. с препоръка на Съвета на ЕС се създаде Рамка за качество на стажовете. В контекста на Европейската година на уменията през 2023 г., Европейската комисия (ЕК) обяви „актуализация на Рамката за качество за стажове, включително за справедливо възнаграждение и достъп до социална защита“. 

В тази връзка Ви каним да се включите в анкетно проучване на Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на ЕК относно „Проучване на контекста, предизвикателствата и възможните решения във връзка с качеството на стажовете в ЕС“. 

Настоящото проучване има за цел да подкрепи ЕК при подобряването на политическата рамка за качествени стажове в ЕС, като събере вижданията на съответните национални заинтересовани страни, включително предприятия (предлагащи стажове), публични органи, бизнес/работодателски организации, синдикални организации, младежки организации, организации на гражданското общество и образователни институции, като направи оценка на съществуващите проблеми и проучи възможностите и въздействията на потенциална инициатива на ЕС върху качествените стажове. 

Анкетата е на български език и може да бъде попълнена ТУК. Отговорите ще бъдат анализирани анонимно и лична информация няма да бъде споделяна или публикувана. Каним Ви да я попълните до 10 юли 2023 г. 

Благодарим Ви за съдействието. 


Анкетно проучване на ЕК относно качеството на стажовете в ЕС
Добави мнение