От Европейската младежка организация Generation Climate Europe провеждат проучване, за да може гласовете на младежите да бъдат чути и взети под внимание. 

Младите хора са особено уязвими, тъй като сметките за енергия обикновено заемат по-голям дял от месечните им доходи в сравнение с по-възрастните, а освен това са склонни да имат по-малко възможности да подобрят състоянието на жилището си. 

Европейската младежка организация се стреми да разбере по-добре как младежите се справят с нарастващите цени на електроенергията, за да се застъпи по-добре за включването на интересите на младите хора в Социалния фонд за климата на ЕС. 

Целта на това проучване е да събере информация за това как и доколко енергийната бедност засяга младите хора, какъв е опитът им с нея и какво според тях трябва да се направи за решаването на този проблем. Резултатите ще бъдат включени в доклад за енергийната бедност сред младите хора, който ще включва конкретни препоръки и ръководство. То ще насочва младите хора в нужда как да получат достъп до необходими средства и ресурси, като същевременно ще предостави на местните организации план за застъпничество и взаимодействие със съответните национални институции.

Попълнете проучването тук!


Как се справяте с нарастващите цени на електроенергията?
Добави мнение