28.03.2024

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“, в партньорство с Областна администрация – Варна и Икономически университет – Варна, организира Конференция „Време е за Update“, на 28 март 2024 г., от 10:00 ч, в Аулата на Икономически университет – Варна (гр. Варна, бул. Княз Борис I №77).

Целта на форума е да стимулира тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса с цел подготовка на кадри за бъдещия пазар на труда. По време на форума ще бъдат популяризирани уменията, които ще бъдат най-търсени от бизнеса в ерата на дигиталната трансформация, както и възможностите за включване в образование и обучение, които да дадат конкурентни предимства на хората в трудоспособна възраст. Събитието е част от Календара на Европейската година на уменията.

Конференцията ще се проведе в две части. В първата част са обособени панели с конкретни теми, в които ще се включат не само участниците на сцената, но и присъстващите в залата. Втората част ще се проведе под формата на демонстрация на дигитални продукти за пазара на труда, създадени от местни IT компании (демонстрацията ще бъде организирана във фоайето пред Аулата на университета).

Адаптацията на работодателите и на работниците и служителите към променящия се пазар на труда е цел, която МТСП може да реализира успешно с национално представителните организации на работниците и служителите. Българската стопанска камара (БСК) е важен партньор на МТСП в планирането и реализирането на мерки на пазара на труда. В тази връзка във форума ще се включат Светлана Дончева - директор на Центъра за управление на проекти в БСК, както и представители на регионалните структури на Камарата във Варна и Добрич. Те ще участват в дискусионния панел „Бизнес и дигитализация – какво търсят работодателите?“, в рамките на който ще бъдат дискутирани въпросите за мета уменията като ключ за постигане на резултати в личностното и професионално развитие.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Варна: Конференция „Време е за Update“