03.07.2015

Синдиците на "Корпоративна търговска банка" (КТБ) удължиха от 14 на 30 дни срока за изготвяне на списъка с кредитори на  фалиралата банка. Те се възползват от промените в Закона за банковата несъстоятелност, които влизат в сила от 3 юли. Това съобщиха от отдел "Публични комуникации" в КТБ. 

Промените в закона са обнародвани в днешния брой на Държавен вестник. Те предвиждат удължаване на срока за изготвяне на списъка на приетите вземания в производството по несъстоятелност на банка от 14 дни на 30 дни.

Предвид огромния обем получени и продължаващи ежедневно да пристигат по пощата молби, които трябва да бъдат анализирани, за да бъде качествено и прецизно направен този списък, синдиците на КТБ  информират, че ще се възползват от предвидения в закона по-дълъг период за обработка и произнасяне по предявените вземания към банката.

Удължаването на времето за анализиране на постъпилата информация ще даде възможност на синдиците да разгледат по-обстойно всяко едно от предявените вземания и да прецизират становището си по признаването му или не, се казва в съобщението.

По-детайлният преглед на исканията ще създаде предпоставки и за по-малък брой кредитори, които биха подали възражения срещу решенията на синдиците на КТБ за приетите и отхвърлени вземания към банката, се казва още в съобщението.

Във връзка с това синдиците на обявената в несъстоятелност банка информират, че списъкът на приетите вземания към КТБ ще бъде обявен в рамките на 30-дневния срок, регламентиран в чл. 64, ал. 2 от Закона за банковата несъстоятелност.

Дата: 03.07.2015

Източник: Mediapool.bg

Прочетено: 1563