12.04.2022

Съюзът на птицевъдите в България (СПБ) е наш дългогодишен член и е една от малкото браншови организации, в която има силна приемственост, конструктивен диалог между членовете в самия съюз и проактивност за проблемите в бранша. Вие не просто оцеляхте в тези турбулентни времена, но и предоставихте качествена храна, която задоволява не само българския потребител, но и чуждестранните пазари. Трудните времена ни показаха за пореден път, че всички сме в една лодка и трябва да гребем заедно, в една посока към конкурентоспособна икономика. Това заяви председателят на БСК Добри Митрев в приветствието си към участниците в редовното Общо събрание на организацията.

Той подчерта, че екипът на БСК ще работи за намаляване на ставката на ДДС при хранителните стоки, за засилване дейността на търговските представители на България зад граница, които да съдействат за насърчаване на износа на български продукти към чуждестранни пазари и за по-голяма чуваемост от страна на правителството и контролните органи за проблемите на хранително-вкусовата промишленост.

По време на Общото събрание, представителите на СПБ споделиха, че към момента най-сериозните предизвикателства пред бранша са високите цени на електрическата енергия и на фуражите, ниските изкупни цени на яйцата и липсата на държавна подкрепа за сектора.

***

 

Българска стопанска камара бе домакин на Общо годишно отчетно събрание, което премина при следния дневен ред:

1. Отчет на Управителния съвет за дейността на Съюза през 2021 г.
2. Доклад на Контролния съвет за 2021 г.
3. Приемане на проект за дейността и бюджета за 2022 г.
4. Разни

Официални гости на Общото събрание на Съюза на птицевъдите в България /СПБ/, бяха зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджев, директорът на дирекция “Държавни помощи и регулация” Дора Ненова, заместник изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Георги Динев, изпълнителеният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. д-р Христо Даскалов, началникът на отдел "Здравеопазване на животните" към БАБХ д-р Александра Митева и др.

 СНИМКИ

 

Дата: 12.04.2022

Източник: БСК

Прочетено: 2966