25.04.2024

Днес Българската стопанска камара (БСК) отбелязва 44 години от своето учредяване на 25 април 1980 г. За тези повече от 4 десетилетия БСК се утвърди като един от водещите партньори на държавата при определянето на икономическата политика, запазвайки своята партийна неангажираност и водейки се единствено от принципите за национално отговорно поведение, компетентност и коректност.

БСК е сред основоположниците на системата за социален диалог в България и е национално представителна организация на работодателите, съгласно чл. 35 от Кодекса на труда. 

Камарата е единствената българска бизнес организация, член на BUSINESSEUROPE – организация на европейския бизнес от конфедеративен тип, чрез която представлява интересите на българските фирми и работодатели на европейско ниво.

БСК участва активно в работата на Международната организация на работодателите (IOE), Международната организация на труда (ILO) и Европейския икономически и социален комитет (EESC).

БСК има подписани договори за сътрудничество с над 70 национални работодателски и бизнес организации от най-развитите страни в Европа, Азия, Америка и Африка.

Основният стремеж на БСК е към постигане на свободно, справедливо и съпричастно общество, основано на култ към труда, образованието и културата на човешкия ресурс – основен двигател на прогреса.

Повече за историята и ключовите постижения на БСК можете да видите ТУК.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички фирми, организации и личности, отдали сили и енергия за развитието на БСК като организация и на работодателското движение в България като мисия!

Дата: 25.04.2024

Източник: БСК

Прочетено: 339