Прочетено: 1207

Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев връчи отличие на Петя Димитрова - главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, в рамките на тазгодишния конкурс „Мениджър на годината“.

Церемонията по награждаването се проведе тази вечер, в Националната опера, а кристалната статуетка на новия Мениджър на годината връчи президентът на РБ Румен Радев. Големият победител тази вечер бе Александър Димитров, председател на УС и главен изпълнителен директор на „А1 България“.  

„Бъдещето принадлежи на онези, които успяват да съчетаят науката на мениджмънта с изкуството на лидерство“ , каза държавният глава от сцената на Софийската опера и балет, където се състоя 11-та гала вечер на конкурса.

 „Ако знаех, че този конкурс е толкова сложен, нямаше да участвам в него. Хора, учете, защото това, което знаете в момента, вече нищо не означава. Всеки ден трябва да се учи нещо ново. ",  бяха първите думи на новия Мениджър на годината.

Той отбеляза своеобразен лидерски хеттрик. Освен кристалната статуетка на Мениджър на годината 2018, Александър Димитров получи тази вечер още две, не по-малко престижни и високи отличия. Тонислав Попов - Главен финансов директор, Член на борда на директорите и Изпълнителен директор на bTV Media Group му връчи Наградата на зрителите на bТV за "Мениджър на годината", определена чрез онлайн гласуването, което традиционно се провежда на сайта на телевизията - медиен партньор на събитието.

Негова е и специалната награда „Мисия в полза на обществото“, връчвана по традиция от Венелина Гочева, управител и издател на в. „24 часа”.

Всеки един от десетимата финалисти в надпреварата за 2018 година бе отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

За първи път тази вечер бе връчена и новоучредената награда на името на проф. Лъчезар Цоцорков за принос в развитието на местните общности. „Моят баща вярваше, че смисълът на човешкия живот е да остави света по-добро място“, отбеляза Димитър Цоцорков и обяви за първи носител на този приз Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България.

„Радвам се, че продължаваме да създаваме добавена стойност с този конкурс вече 11 години. Аз съм щастлив!“, обобщи от сцената на гала церемонията идейният вдъхновител на събитието и издател на сп. „Мениджър”, Васил Мирчев.

Конкурсът „Мениджър на годината 2018“ се провежда за 11-а поредна година, като отличава най-добрите практики в мениджмънта в България.

64 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката участваха в настоящото издание. 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата, а десетте финалисти са избрани на третия етап, при който бяха оценени личностните им качества по т.нар. 360-градусова оценка (специализирани интервюта с всеки от финалистите, техни служители и партньори).

Десетте финалисти на 11-то издание на конкурса управляват компании, чиито приходи надхвърлят два милиарда и половина лева през миналата година. Десетте финалисти представляват телекомуникациите, застраховането и финансите, информационните технологии, добивната и хранително-вкусовата промишленост, транспорта и логистиката.

Претенденти за титлата тази година бяха (представени по азбучен ред):

Александър Димитров - председател на УС и главен изпълнителен директор на „А1 България“

Георги Атанасов - управител на „Фесто Производство“

Данчо Данчев - председател на УС и главен изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“

Ивайло Славов - изпълнителен директор на BULPROS

Д-р инж. Илия Гърков - вицепрезидент на „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България

Павел Пенчев - прокурист на „Еконт Експрес“

Петя Димитрова - главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка

Радослав Николов - изпълнителен директор на SAP Labs България

Светла Лесова - изпълнителен директор на Mondelez България

Улрих Хеппе - изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД