Прочетено: 645

Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК, в "Бизнес старт", 28.06.2016, Bloomberg TV Bulgaria

Европа пропадна поради това, че нямаше решителност в политическото обединение. Ръководството не успя да реши проблема с бежанците, а във връзка с Brexit направи неясни отстъпки на Камерън. Сега ще има втвърдяване при преговорите с Великобритания, защото това отрезвяване е точният индикатор за неумението на ръководството на ЕС да заема решителни позиции. Имаме нужда от лидери. Без политическо обединение икономическото е много трудно. Това коментира изпълнителният председател на БСК Божидар Данев в ефира на "Бизнес старт" с Иван Нончев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него Лондон ще изгуби ролята си на финансов център и основната притегателна сила на финансовите операции ще стане Цюрих. По думите на Данев винаги се говори за единна Европа, затова Европа на две скорости няма как да стане факт, тъй като противоречи на Лисабонския договор.

Председателят на БСК каза още, че Brexit неминуемо ще засегне българските компании и те трябва да са достатъчно гъвкави, за се справят. В същото време той прогнозира, че ще се отворят и нови възможности.

Вижте целия разговор
http://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2016-06-28/evropa-propadna-zashtoto-nyamashe-reshitelnost-v-politicheskoto-obedinenie