Членовете на Международната организация на работодателите (IOE) са поканени да разпространят проучването SDG Stock Take на своите компании-членки преди срещата на върха за SDG през 2023 г.

В средата на нашето пътуване за постигане на Целите за устойчиво развитие (SDG), Международната организация на работодателите, заедно с Accenture и редица партньорски организации, провеждат глобално бизнес проучване, за да направят преглед на приноса на частния сектор към SDG. IOE насърчава организациите-членки да споделят това важно проучване с компаниите в техните мрежи.

През септември 2023 г. правителствата ще се съберат заедно с други заинтересовани страни в ООН в Ню Йорк за „Среща на върха на SDG“. Световните лидери ще направят равносметка на нашия колективен напредък към постигане на Програмата до 2030 г., ще се борят с недостатъците и ще удвоят усилията си за спасяване на SDG през годините, оставащи до 2030 г.

Проучването за оценка на SDG ще бъде един от основните приноси на частния сектор към SDG Среща на върха, като се гарантира, че перспективите на бизнеса се вземат предвид в този критичен момент и помага да се информират резултатите от срещата на върха в публичния и частния сектор.

Отразявайки споделеното ни желание резултатите от проучването да бъдат възможно най-изчерпателни в световен мащаб, имаме удоволствието да реализираме проучването в партньорство с Глобалния договор на ООН (UNGC), Департамента по икономически и социални въпроси на ООН (DESA), Международната камара на търговията (ICC) и Световния бизнес съвет за устойчиво развитие (WBCSD).

За да информираме това критично изследователско усилие, молим компаниите да попълнят анкетата (15-20 минути) до 2 юни. Отговорите ще бъдат анонимни и ще се третират строго поверително.

Анкетата е достъпна на 9 езика чрез следната връзка тук.

Моля, имайте предвид, че е възможно по всяко време да се върнете към анкетата и да промените отговорите на същото устройство, на което е стартиран процесът на анкетата. Всички въпроси, свързани с проучването, могат да бъдат адресирани до survey@unglobalcompact.org.

Благодарим Ви предварително за участието в проекта SDG Stock Take. Вашият принос е неразделна част от способността на международната общност да измерва напредъка и да чертае пътя напред в създаването на по-устойчиво бъдеще.


Проучване на МОР за приноса на частния сектор към Целите за устойчиво развитие
Добави мнение