25.09.2011

От 26 септември до 1 октомври 2011 г. в Пловдивския панаирще се проведе Международният технически панаир. Страна партньор ще бъде Русия. Официални участия вече са заявили Гърция, Турция, Словашката република Китайски Тайпе и Ирак, а колективни - фирми от Германия, Полша и Сърбия, съобщиха от панаира.  

 

Бизнесът, свързан със зелените технологии и чистата енергия, се оказва проспериращ, въпреки кризата.

 

Това показват предварителните данни за участниците.

 

Висока активност демонстрират предприемачите от браншовете, ориентирани към екологията, енергетиката, енергоспестяващите методи и уреди, оборудване за преработка на отпадъци, пречистване на водата и въздуха.

 

Това се потвърждава от силния интерес към изложбата за енергетика и екология „Енеко", където заявките са с 38% повече в сравнение с началото на юни миналата година, а ангажираните площи - с 57%. Електроника и електротехниката също заемат водещи позиции в бизнеса, сочат данните за изложбата „Елтех".

 

Броят на фирмите се е увеличил със 70%, а размерът на площите - с 67% спрямо същия период на миналата година. Ръст отбелязва и изложбата „Машиностроене", като засега участниците са със 105% повече, площите - с 92%. Това показва, че отрасълът излиза от стагнацията, тъй като нашите фирми връщат позициите си на международните пазари.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Международен технически панаир