10.04.2011

Премиерът Бойко Борисов ще открие официално утре, 9 април 2011 г., в 13.30 ч, в сградата на Факултета по математика и информатика на СУ (бул. „Джеймс Баучер" 5) Седмото национално състезание по компютърни мрежи за ученици.


Събитието се организира от Министерството на образованието, младежта и науката, Софийския университет „Св. Климент Охридски" - Факултет по математика и информатика, и Българската асоциация на мрежовите академии, член на БСК.


В двудневното състезание ще участват над 120 ученици от 8 до 12 клас от цялата страна. Победителите ще представят България на предстоящото международно състезание в румънската столица Букурещ на 24-25 юни т.г.


Призьорите на националното състезание по мрежи участват и в международни състезания, където българските представители през последните години бележат изключителни успехи - завоювани първо и второ място през 2008 г., трето място през 2007 и 2009 г. и др. Участието в тези състезания и полученото международно признание са възможни благодарение на съдействието на спонсорите на събитието. Тази година това са МОМН, Сиско Системс, ICN.bg, Телелинк и Спектър Нет.


Официалната церемония по връчването на тазгодишните национални награди ще се състои на 10 април (неделя), от 12.00 ч
, в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади на ул. Драган Цанков 21 А.


Една от наградите е осигурена от Българската стопанска камара, която ще предостави безплатно присъствено обучение по „Сигурност на мрежите" на победителя в състезанието.


Да поздравят участниците в събитието са поканени:
председателят на парламентарната Комисия по образованието, младежта и науката Огнян Стоичков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и столичният кмет Йорданка Фандъкова.


За допълнителна информация:

http://edusoft.fmi.uni-sofia.bg 

тел. 02 981 03 26, 0888 33 11 53 - Драгомир Димитров

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Седмо национално състезание по компютърни мрежи за ученици