05.11.2014 - 08.11.2014

Кои са новостите в производството на храни и напитки, как е развита тази индустрия в страни от различни континенти, какъв е потенциалът за партньорство или дестинациите за нови пазари?

Много са въпросите, които вълнуват хората от бизнеса. На много от тях отговор ще дадат експонатите и срещите на живо с участниците на  специализираните изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК в изложбения комплекс на столицата.

Участие в изложбите вече заявиха освен български фирми и чуждестранни компании от Италия, Гърция, Словакия, Полша, Испания, Румъния, Молдова, Южна Корея и др. Има утвърдени, познати участници, включват се и много нови.

Браншовите организации от хранителните сектори организират колективни щандове за български месопреработвателни, млекопреработвателни, винопроизводителни компании, за преработватели на плодове и зеленчуци и за биопроизводители. Италия и Унгария също насърчават компаниите си и стъпват на натрупания  опит за колективно представяне. За първи път тази година и Молдова избира колективната изява на 10 компании от хранителния бранш.

Изложбите винаги създават и най-добрата атмосфера за професионални дебати, предложения, съвети, насочване към добрите практики.

Браншовите съюзи и тази година включват в програмата на изложенията полезни делови инициативи за компаниите от хранителните сектори.  

В рамките на изложба МЕСОМАНИЯ Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти” ще проведе Национален съвет и дегустация на традиционни сурово-сушени месни продукти.

По време на изложението “СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО” Асоциацията на млекопреработвателите в България организира Национална конференция „Проблеми и решения в млечния сектор“ и семинар – обучение за промяна на европейски Регламент 1169/2011 по отношение етикетирането на хранителните продукти.

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България (СППЗ) ще представи проекта  „Освободете европейския вкус“, насочен към пазарите на Русия и Обединените арабски емирства. Проектът е разработен и спечелен от Съюза в съответствие с регламент 501/2008 на ЕС - „Насърчаване на селскостопанските продукти на ЕС в трети страни“. Под мотото „Модерни в традицията“, гостите ще дегустират висококачествени продукти от преработени плодове и зеленчуци, произведени от членове на СППЗ.

Делови участници и гости на БУЛПЕК могат да се включат в дискусии по актуални въпроси за хляба на българската трапеза. Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите ще провокира широка аудитория от производители, търговци и потребители за дебати на тема “Хлябът – храна на боговете и на хората от 21 век”.

Специалисти от българската пивоварна индустрия и почитатели на бирата ще посветят време на обсъждането “Естествено и неподправено за пивото”. Инициативата е на Съюза на пивоварите в България, чиято мисия е да издига професионалния статут на работещите в сектора, да популяризира устойчивия интегритет в пивопроизводството, високото качество на категорията и традициите в тази индустрия.

Конференцията “Подпомагане на биоземеделието в следващия програмен период 2014-2020 при прилагане на общата селскостопанска политика в България” е една от инициативите на Българската Асоциация Био продукти в помощ на биопроизводителите в страната.  

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Международни изложби и делови събития в Интер Експо Център (5-8 ноември 2014 г.)