08.10.2015

На 8 октомври 2015 г., четвъртък, от 11.00 часа
в конферентната зала на Българската стопанска камара
(ул. Алабин 16-20, ет.1)

ще се проведе

ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В
КОНКУРСА „МЛАДИ ИЗОБРЕТАТЕЛИ“.

Конкурсът се организира за трета поредна година от фондация „Миню Балкански“ със съдействието на Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес и с финансовата подкрепа на ОВЕРГАЗ и ТЕLELINK.

В конкурса участват ученици от цялата страна, а проектите им са оценявани от жури, съставено от представители на бизнеса, научните среди и изявени учители. В състава на журито тази година участва самият проф. Балкански, както и проф. Сава Гроздев и Теодосий Теодосиев - единственият учител в България, награден с почетен диплом от Народното събрание на РБ и приза „Мъж на годината" за 2014 г.

Изобретенията и разработките, заели призовите места, ще бъдат спонсорирани чрез уреди и инструменти, нужни за по-нататъшното им развитие. Наградите ще бъдат връчени от г-н Сашо Дончев - изпълнителен директор на „Овергаз“ и председател на УС на БСК. Почетен гост на събитието ще бъде Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан – посланик на Франция в България.

Целта на конкурса е да възроди интереса на младите към природните науки, като им покаже защо те са интересни, перспективни и отличен избор за професионална реализация в динамично развиващата се ера на високите технологии и интензивната комуникация. Конкурсът открива младите таланти на България в сферата на техническите и природните науки, като им дава поле за широка изява чрез представяне на техните изобретения, прибори или устройства.

Уред за получаване на информация за състава на течности по шума, който издават при загряване, софтуер за симулиране на социални ситуации, проект в областта на триизмерното сканиране и моделиране. Това бяха само част от прототипите, за които младите изобретатели получиха награди в миналогодишното издание на конкурса.

Кои ще са носителите на наградите тази година,
ще стане ясно на 8 октомври 2015 г.

Заповядайте да се запознаете с младите
изобретатели и техните изобретения!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Церемония по награждаване на победителите в конкурса „Млади изобретатели“