25.11.2016 - 26.11.2016

Вторият Детски базар на професиите среща малчугани с над 25 специалисти

 

За втора поредна година ще се проведе Детски базар на професиите като част от проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Новото издание на събитието ще продължи два дни и ще срещне децата с над 25 специалисти в различни области.

Базарът ще бъде на 25 и 26 ноември, от 10:00 до 16:00 часа, в Националния дворец на културата.

“Изборът на професия, и съответно специалност в училище, е изключително труден процес както за децата, така и за родителите. Затова в Детския базар се стараем още от ранна възраст да дадем ясна представа на децата за същността на различните професии”, споделят организаторите от Българската мрежа на Глобалния договор. “Това е и целта не само на Базара на професиите, а и на целия проект “Гордея се с труда на моите родители”. Той се прилага в изпълнение на една от световните цели за устойчиво развитие “Качествено образование”, която влиза и в стратегическия план на Българската мрежа. Тя се състои в осигуряване на приобщаващо и равностойно качествено образование и стимулиране на възможностите за учене на всички през целия живот. Именно това искаме да постигнем с реализирането на този проект.”, допълват те.

Програмата на събитието е планирана в две части – базар на професиите в Мраморното фоайе на НДК и лекции от специалисти в различни области, които ще се провеждат в две обособени пространства на полуетажа до Мраморното фоайе. Базарът на професиите е подходящ за деца над 7 години, а лекциите са за деца над 10 години.

Всички деца ще могат да посетят практическите кътове на Базара, където да научат какво работят на практика инженерите, химиците, фармацевтите, програмистите и др. Там те ще открият най-различни инсталации, макети, 3D принтери, забавни задачи, викторини, демонстрации, книжки, брошури и други материали. Лекциите, водени от професионалисти в различни области, ще са по 22 на ден и са предвидени за деца над 10 години. Лекторите ще отговарят на всички въпроси на децата, свързани с професията – каква е ползата от нея, какви са възможностите за реализация, къде се практикува, какви знания и умения изисква, кои са нейните предимства, какви опасности крие.

По време на базара децата ще се срещнат с професионалисти, които се реализират в компаниите, участници в проекта. Малчуганите ще могат да научат подробности и за много други интересни професии като актьори, архитекти, планински спасители, ветеринарни лекари и др.

Официалното откриване на базара ще бъде на 25 ноември от 10:00 ч. Тогава журналистите ще имат възможност да направят интервюта с представители на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Ако имате желание за интервю, моля да се свържете с нас на имейл pr@pr-o-pr.com или на тел. 0884 507 257.

Снимки от миналото издание на Детски базар на професиите може да свалите от ТУК.

 

За проекта “Гордея се с труда на моите родители”:

Създаден е така, че да им внуши, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява, а развитието и напредването в живота става благодарение на лични качества, натрупани знания и способности. В рамките на програмата децата се докосват до много нова информация и правят първите си с стъпки към избора на бъдещо образование и професия.

Компаниите, които участват в проекта “Гордея се с труда на моите родители” са: Асарел Медет АД, Аурубис България АД, Инвестор АД, КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, Идеоген Логен, Медийна група България он ер АД, Мобилтел АД, Неохим АД, Овергаз мрежи АД, Огняново-К АД, СИБАНК АД, Солвей Соди АД, Софарма АД, Стомана индъстри АД, ТехноЛогика ЕАД, Транспрес ООД, ЧЕЗ България АД, ФЕСТО производство ЕООД и SAP България.

Официални партньори на програмата са Фондация “BCause” и Българска асоциация за управление на хора.

За допълнителна информация:
Мирена Керезова
PRoPR Агенция
Т: 0884 507 257
Е: mirena@pr-o-pr.com

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Детски базар на професиите - 25 и 26 ноември 2016 г., Национален дворец на културата