18.04.2017 - 12.05.2017

Победителите в програмата ще имат възможност за практическо пътуване и обмяна на опит в Швейцария

CEED България в партньорство с Швейцарския Институт за Предприемачество (SIFE) организира безплатни обучения за български компании, активни предприемачи и неправителствени организации на тема бизнес развитие и корпоративна социална отговорност (CSR) в цялата страна.

В рамките на месец април ще бъдат организирани 6 двудневни практически обучения във Варна, Бургас, Пловдив, София, Велико Търново и Враца, а всички желаещи могат да се регистрират онлайн на www.csr-innovations.com. Програмата е разработена от щвейцарски експерти, а с помощта на ментори всеки един от участниците ще работи върху бизнес модела на своята компания. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

“Участниците ще научат подробности за същността на бизнес моделирането и защо трябва да прилагат CSR практики, как да изграждат отговорен бизнес, как това ще ги направи по-успешни и иновативни. Тези теми са избрани с цел интегрирането на иновативни CSR практики в бизнеса, което ще направи компаниите им по-конкурентноспособни и устойчиви в условията на динамично променяща се пазарна среда.”, споделят от CEED България.

По време на обученията предприемачите ще бъдат консултирани и подпомогнати да разработят своя бизнес модел, включвайки практиките на корпоративна социална отговорност. В края на втория ден те ще представят своите идеи и жури ще избере тези от тях, които имат най-голям потенциал за развитие.

Проектът продължава в края на месец май в град София, когато на специално организиран “CSR Demo Day” избраните участници ще представят своите идеи пред инвеститори, представители на бизнеса и експерти, където ще бъдат обявени най-добрите проекти. Победителите ще спечелят пътуване до Швейцария за обмен на опит.

По време на бизнес пътуването в Швейцария финалистите ще срещнат компании от различни сектори, които успешно са създали и интегрирали практики на CSR и които ще споделят своя опит и контакти. Възможно е установяване на трайни партньорства.

“Очакваме интерес към проекта, защото тези теми са изключително важни и актуални за българските предприемачи в цялата страна. А възможността, която предоставяме – обменът на опит в Швейцария, може да отвори много врати за международно развитие на бизнеса им”, допълват организаторите.

На финала на проекта всички участници ще бъдат поканени на национална конференция в София на тема „Корпоративна социална отговорност” през месец септември. На нея ще могат да обменят опит с други представители на бизнеса, експерти и ментори в сферата на CSR.

Обученията в страната ще се проведат на следните дати: Варна – 18-19 април, Бургас – 20-21 април, Пловдив – 22-23 април, София – 25-26 април, Велико Търново – 27-28 април и Враца – 11-12 май.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Безплатни обучения за български компании за изграждане на отговорен бизнес