26.06.2018

За извършване на проучване за установяване на възможни изпълнители на горепосочената обществена поръчка, Ви предоставяме допустима информация с основни минимални изисквания към участниците.

1. Участникът да притежава валидно удостоверение от Камарата на строителите в България за вписване в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) в съответствие с изискванията на чл. 3, ал. 2 и ал. 3 от Закона за камарата на строителите по предмета на обществена поръчка - покривни работи или друг еквивалентен документ или регистрация, удостоверяващ правото да извършва такава дейност, издаден от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство за пета категория строеж или по висока категория строежи или еквивалентна категория за чуждестранните участници от Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (обн., ДВ, бр. 101 от 22.11.2013 г.). Преди сключване на договора за обществената поръчка и в съответствие с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП, чуждестранното лице следва да извърши регистрация и да представи валидно удостоверение за вписване в ЦПРС.

2. Участникът да притежава:

2.1. Валидно удостоверение за сигурност, издадено по реда на ЗЗКИ, до ниво на класификация „Поверително”;

2.2. Валидни разрешения/ потвърждения за достъп до класифицирана информация /КИ/ на лицата, които ще бъдат ангажирани с дейности по предмета на обществената поръчка с ниво на класификация „Поверително“;

  1. 3. Сертификат за разкрита регистратура за КИ с ниво на класификация „Поверително“.

2.4. Съгласие за проучване по чл. 97 от ЗЗКИ и задължителни документи за започване на процедура по проучване за участниците в процедурата, които не притежават разрешения/ потвърждения за достъп до класифицирана информация и удостоверения за сигурност.

Изпълнителят на обществената поръчка е необходимо да притежава:

  • Валидно удостоверение за сигурност, издадено по реда на ЗЗКИ, с ниво на класификация „Поверително”;
  • Валидни разрешения/ потвърждения за достъп до класифицирана информация /КИ/ на лицата, които ще изпълняват дейности по договора с ниво на класификация „Поверително;
  • Сертификат за разкрита регистратура за КИ с ниво на класификация „Поверително“.
  • Съгласие за проучване по чл. 97 от ЗЗКИ и задължителни документи за започване на процедура по проучване на лицата, които ще изпълняват дейности във връзка с изпълнение на договора за обществената поръчка, които не притежават разрешения/ потвърждения за достъп до класифицирана информация и удостоверения за сигурност.

Всички изисквания към възможния изпълнител по договора са задължителни и за потенциалните подизпълнители.

Съгласно чл. 1, ал. 2, т. 1 от НОИГИС в хода на подготвителните действия и провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка Възложителя отстранява участник от процедурата в случай, че след подаване на заявление за участие и предоставяне на документите, изискани от участника в процедурата по ОП, възникнат или станат известни обстоятелства, в резултат на които той не отговаря на общите изисквания за гарантиране на индустриалната сигурност и гореописаните изисквания.

Моля, при проявен от Вас интерес и при условие, че притежавате горепосочените документи да представите писмено заявление за участие със заглавие „Информация за проявен интерес“ с приложена декларация в свободен текст по т. 1 и копия на документите по т. 2 на факс: 02/981 3010, e-mail: int.82@mvr.bg или на адрес: гр. София 1301, ул. „Княз Борис I”№ 124, Дирекция УССД – МВР, в срок до 26.06.2018 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

МВР обявява обществена поръчка с предмет „Авариен ремонт на покриви на сгради“