26.09.2018

На 26 септември 2018 г., в сградата на Китайския културен център в София (ул. Г. С. Раковски 77), от 9.00 до 11.30 часа, ще се проведе българо-китайски бизнес форум на тема „Иновации в текстилната промишленост“.

Събитието е инициатива на Българо-китайската камара за индустриално развитие (член на БСК), кабинета на икономическия и търговски консул на Китай в България и Китайския културен център в София. Приветствие пред форума ще направи изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев.

„Иновации в текстилната промишленост“ се организира по повод на посещението на висшия мениджърски екип на Orient International (Holding) Co., Ltd. (OIH) в България и ще се фокусира върху технологичния напредък и иновациите в областта на текстилната промишленост в двете държави.

OIH е държавен холдинг от фирми, лидери в различни бизнес сектори. Освен финансовите инвестиции, които са основна част от структурата, холдингът е лидер в индустрии като вериги на доставки, технологии, недвижими имоти, здравеопазване, карго услуги, текстил и др. Холдингът има активи за общо 65,4 млрд. RMB, 72 000 служители (50% от които са чуждестранни лица) и годишни приходи от 96,1 млрд. RMB. OIH притежава 96 бизнеса в чужбина, в 28 страни и региони по целия свят. Собственост на холдинга са 363 свързани предприятия и 4 дружества, регистрирани на фондовата борса.

С голям брой усъвършенствани производствени бази, както в Китай, така и в чужбина, OIH в световен мащаб се класира на второ място в автомобилния интериор, на трето място в модните чанти и куфари и на четвърто място за производство на вълнени пуловери.

В Китай OIH се нарежда на първо място сред износителите на текстил и облекло и на 23 място сред стоте агенти за цялостна логистика на кораби. В Шанхай холдингът е на второ място сред агентите за въздушно карго за внос и износ, на първо място по отношение на износа с въздушен превоз и на второ място в океанското корабно разпределение за внос.

OIH разширява бизнеса си в целия свят, в повече от 170 държави или региони, и поддържа сътрудничество с много известни многонационални компании. Холдингът притежава много престижни и световно известни марки като Lily, Prolivon, Milky Way и др., с около 4000 магазина в цялата страна. Притежател е на независими права върху интелектуалната собственост като Bamboo Lyocell и PSA за високотехнологични влакна. OIH притежава и официалните платформи за трансгранични вносни стоки чрез онлайн продажби iluxday и 71share. Холдингът е разработил редица платформи за обслужване на модната индустрия, като „Шанхайска модна седмица“ - една от петте големи модни седмици в света, която има най-голямо влияние в Азия. Групата има повече от 60 модни творчески парка, вкл. Международният моден център в Шанхай, с обща площ от 1,8 млн. кв. м. и се класира на първо място в Китай по отношение на парковото строителство.

Международната памучна борса на OIH в Шанхай, която е собственост на холдинга, е единствената международна платформа за електронна търговия за внос на памук и текстил в Китай, със 186 професионални членове и годишен обем на търговията над 10 млрд. RMB.

За повече информация: ofice@bccid.com, doncheva@bccid.com, тел.: 02 832 41 36 (Десислава Дончева – председател на БККИР), факс: 02 8324152.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Българо-китайски бизнес форум на тема „Иновации в текстилната промишленост“