12.10.2018

За 13-та поредна година Българският дарителски форум ще връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”.

Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според финансовите и нефинансови инвестиции на компаниите през изминалата 2017 г. и за положен доброволен труд от страна на служителите. А експертно жури определя носителите на призове в качествените категории.

Церемонията ще се състои на 22 ноември 2018 г. и неин домакин за поредна година ще бъде Румен Радев, Президент на Република България.

Всички кандидати могат да се номинират в повече от една категория:

Количествени
Най-голям обем финансови дарения.
Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги).
Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите.
Най-щедър дарител.

Качествени
Най-добра дарителска програма.
Най-добра програма на малко и средно предприятие.
Най-добра дарителска програма на местен дарител.
Най-устойчива дарителска програма.
Най-сполучливо партньорство.

Различното за предстоящото издание е обявяването на нова категория „Най-добра програма на местен дарител“. Чрез нея имаме за цел да насърчим дарителите в местните общности, да се даде публичност на малките по обем, но със значим принос за местните общности дарителски инвестиции. Ще бъдат отличени бизнеси, които даряват единствено в територията, в която реализират основната си дейност и се развиват. Номинираните дарителски инвестиции трябва да са допринесли за подобряване на качеството на живот на хората в съответното населено място или община. Номинации за участие в категорията се изпращат от името на местни институции и организации като: общинска администрация, културни институти, училища, местно представени НПО и др. Номинираните фирми трябва да отговарят на следните критерии за допустимост:

1. Микро или малко предприятие, вкл. допустими са и дарители еднолични търговци;

2. Даренията през 2017 г. трябва да са насочени към каузи на територията на населеното място или община, в която фирмата е регистрирана и развива своята основна дейност.

Състав на журито

Формуляри и насоки за кандидати

Формуляр 2018 г.
Насоки 2018 г.

Краен срок за изпращане на формуляри: 12 октомври
На имейл: aivancheva@dfbulgaria.org

Или на адрес:
Български дарителски форум
София 1124
ул. „Леонардо да Винчи“ 4Б, ет. 2

 

Наградите се връчват с подкрепата на:

 

Медийни партньори:

netinfo_logocapital
managerportal-baner_logo-and-name

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конкурс: „Най-голям корпоративен дарител” 2018. Срок за кандидатстване: 12 октомври!