30.10.2018

Фондация „Асоциация Анимус” и Асоциацията на организации на българските работодатели в България имат удоволствието да Ви поканят да участвате в кръгла маса на тема „Ролята на бизнеса в борбата с трудовата експлоатация“ на 30 октомври (вторник) 2018 г., от 10:00 ч. в КНСБ, пл. „Македония“ № 1, Конгресен център "Глобус".

Планираният работен семинар има за цел да бъде работно пространство за споделяне на опита и предизвикателствата на различните работодатели и организации по отношение на  случаи на нарушени трудовите права и трудова експлоатация.

Кръглата маса се провежда в рамките на международен проект "Права на работното място - противодействие на трудовата експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния", който има за цел да предотврати трудовата експлоатация, особено тежките й проявления в трафика на хора и да подобри идентификацията на случаи на експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния, както на граждани на тези страни, така и на мигранти. Допълнително проектът цели да противодейства на нарушенията на правата на труд чрез повишаване на знанията какво всъщност представлява трудовата експлоатация и каква е ролята на синдикатите и бизнеса в преодоляването му.

Оставаме на разположение за координация и допълнителна информация чрез координатора на проекта г-жа Антоанета Василева на тел: 0888 240 858, както и имейл: a.vassileva@animusassociation.org. Моля да потвърдите присъствието си до 29 октомври 2018 г. (понеделник). Приложено може да откриете програмата на събитието.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Кръгла маса „Ролята на бизнеса в борбата с трудовата експлоатация“