08.11.2018

Уважаеми партньори и приятели,

Каним ви да се присъедините към нашата Образователна инициатива – „Здрави и силни от малки“, за здравословно хранене на децата през предстоящия зимен сезон по време на специализираното изложение Интер Фуд & Дринк.

За трети път Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) организира детското образователно шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“. Инициативата е част от дългосрочната програма на Съюза „Повишаване на потребителската култура“.

За нас е важно да обърнем внимание на институциите и родителите за необходимостта и полезността от включване на консервирани плодове и зеленчуци в дневното меню на подрастващите.

В тазгодишното събитие ще участват водещи специалисти и диетолози в областта на детското и здравословно хранене, които ще запознаят ръководителите на детски ясли, градини, учебни заведения, детски кухни и родителите какво е нужно за пълноценното и здравословно хранене на човек от ранна детска възраст. Поканени са и представители на институциите, които формират и прилагат националните политики в тази област: МЗ - НЦОЗА, МЗХГ - БАБХ, МОН и др.

Целта ни е с обединени усилия да предоставим достоверна и научно обоснована информация на заинтересованите и върнем подрастващите към традиционните за страната ни храни и конкретно към преработените плодове и зеленчуци.

След експертната част, събитието ще продължи с шоу-дегустация за най-малките ни потребители. Детски аниматори ще представят по по-различен и забавен начин продукти от консервирани плодове и зеленчуци, произвеждани в България. Малките ни гости и техните придружители ще се забавляват и едновременно с това ще научат повече за полезните свойства на преработените плодове и зеленчуци, за начина на приготвянето и съхранението им, като и за богатата гама от продукти, с които могат да разнообразят ежедневното си меню по един здравословен и много вкусен начин.               

Очакваме Ви на 8.11.2018 г., от 10.00 до 12.00 часа
в централното фоайе на Интер Експо Център – София

 

Екип СППЗ

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Детското образователно шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“