23.04.2019 - 24.04.2019

Националното сдружение на общините в Република България стартира инициатива за провеждане на широка дискусия за посоките за развитие на местното самоуправление в България през следващите 10 години.

Предвижда се провеждането на регионален форум за кметове и председатели на Общински съвети - „ОБЩИНИ БГ 2030 - Местните лидери говорят“.

Предварителната програма на дискусиите включва модерирани дискусионни модули, на които ще се дебатират важни за бъдещето развитие на българските общини въпроси. Поканени за участие са кметовете и председателите на Общински съвети, ключови общински експерти, анализатори представители на медиите.

Една от дискусиите ще се проведе в град Велико Търново на 23-24 април (вторник и сряда) - за общините от Северна Централна и Североизточна България.

Председателят на БСК Радосвет Радев ще се включи в дискусията „Външният поглед за развитието на местното самоуправление в България – какво очакват от общините представителите на бизнеса, медиите, гражданите и анализаторите.“

В рамките на панела господин Радев ще сподели практически опит от работата с общините и ще даде предложения за взаимодействието между бизнеса и общините в по-дългосрочна перспектива.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Вътрешно-общинска дискусия за развитието за местното самоуправление в България