Кои са макроикономическите предпоставки за развитието на финансовия сектори и към кои модели се насочва индустрията? Отговор на тези и още интересни въпроси ще даде новото издание на Клуб Investor „Банки и финанси“. Събитието ще се проведе на 11 юни, от 10 часа, в Best Western Plus Hotel Expo Sofia и за пореден път ще събере водещи банкови и финансови експерти.

ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСК ПОЛЗВАТ 20% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА УЧАСТИЕ СЛЕД ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПРОМОКОД. Можете да заявите промокод на адрес pr@bia-bg.com.

Дискусията ще открие подуправителят на БНБ Калин Христов, който ще коментира последствията от икономиките на ЕС за паричната политика и банките. Първият панел ще бъде посветен на състоянието на финансовия сектор в България, а модератор ще бъде водещият на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria - Делян Петришки.

Актуални данни за банковата индустрия в страната ще коментира председателят на Управителния съвет на Асоциация на банките в България Петър Андронов. Участие в панела ще вземат Илия Лингорски, главен финансист на Българската банка за развитие, и Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал и бивш министър на икономиката.

Втората част на дискусията „Банки и финанси“ ще се фокусира върху еволюцията на финансовата индустрия. Модератор на панела ще бъде изпълнителният директор на Software Group Калин Радев, който ще насочи вниманието към ползите и предизвикателствата пред дигиталните финансови екосистеми и портфейли, и осигуряването на възвръщаемост на инвестициите в иновативни услуги. Сред участниците, които ще дискутират развитието на финансовата индустрия, са Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц банк, Едуард Цветанов от Revolut и Васил Димитров -  ръководител проект за дигитална трансформация в Банка ДСК.

По време на дискусията ще бъдат представени първите изводи от анализа на Българска финтех асоциация за финтех екосистема в страната през миналата година. След това Калоян Рачев, създател на Fintech Bulgaria, който ще бъде модератор на последния панел, и консултантът Томас Висни, съосновател на Booster Labs, ще дискутират как се развива финтех индустрията и кои са най-новите решения в сферата.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите може да намерите ТУК.

Генерален партньор на Клуб Investor „Банки и финанси“ е Българска банка за развитие. Дискусията се провежда с подкрепата на Софтуер Груп, Банка ДСК, Хотел Интернационал.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Seenews.com.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Клуб Investor „Банки и финанси“. 20% ОТСТЪПКА за членове на БСК!