20.11.2019

Място: София Хотел Балкан, пл. Света Неделя 5, зала Средец

____________

Със съдействието на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)

ICT Media и ISACA Sofia Chapter за девета поредна година ще съберат ИТ бизнеса и потребители на технологични решения, за да обсъдят навлизането на някои от най-горещите технологични тенденции и развитието на бизнес екосистемата.

Пазарът на облачните технологии не спира да расте, а заедно с него и очакванията на клиентите. Но заради безспорните предимства на cloud-а много компании вече гледат на него като на общоприета платформа. По данни на IDC, световният пазар на публични cloud услуги през 2018 г. възлиза на $170 млрд., като се очаква през настоящата година да нарасне с 23,8% до $200 млрд. А според доклад на Gartner прогнозите са за очакван 50 % ръст на инвестициите в тези услуги през следващите 4 години.

Технологичните гиганти, доставчици на облаци, от своя страна се надпреварват, за да привлекат ключови клиенти от частния и правителствения сектор. Amazon е пионер в облачните изчисления и безспорен водач в състезанието между доставчиците, но обединението на облачните продукти на Microsoft и Oracle, обявено през юни от двете иначе конкурентни компании, има потенциала да разтърси пазара. Как това ще се отрази на състезанието в дългосрочен план и на другите основни участници в него - предстои да разберем.

Неминуемо инвестициите в IoT проекти също бележат ръст. Бумът в т.нар. интернет на нещата доведе до промени в бизнес света и модерното производство. Но свързването на милиони устройства, които трябва да предават и преработват данни в реално време, освен че отвори безброй възможности, доведе и до (не)очаквани проблеми. Решението за тях се крие в в преминаването към периферията и изнасянето на услугите по-близко до крайния потребител благодарение на Edge технологиите. Там разработките също не са малко, а очакванията са в бъдеще именно периферните решения да са основният двигател на растежа на компаниите, предоставящи облачни услуги.

Какви са технологичните тенденции при облачните решения, как интернет на нещата се отразява не само на производствения, но и на потребителския сегмент, има ли начин огромното количество данни, които генерираме ежедневно, да се превърне от пречка в предимство ще разберем на Cloud Sofia Summit 2019.

Към кого е насочен форумът?

Събитието е насочено към представители на индустриални и производствени предприятия в областта на тежката и леката промишленост, здравни заведения, държавни структури и организации, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, банки, финансови, застрахователни и пенсионни дружества, учебни заведения и др.

Целевата аудитория на Cloud Sofia Summit са висши мениджъри (управители, изпълнителни директори, оперативни директори, финансови директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори, консултанти, програмисти и разработчици на софтуерни решения, BI анализатори, и др.
 
Вижте всичко за събитието ТУК!

Как протече събитието през 2018 г.?
 
 
Членовете на БСК имат право на 10% отстъпка от цената. За целта е необходимо при РЕГИСТРАЦИЯ за събитието да представят промокод. За получаване на промокод, пишете на адрес pr@bia-bg.com.
 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Cloud Sofia Summit