09.09.2020

Как влияе целта за климатичната неутралност на корпоративно ниво?

Имате ли нужда от насоки за прехода към декарбонизирана икономика?

Климатичната неутралност част ли е вече от корпоративната Ви стратегия?

И знаете ли как да определите и постигнете свързаните с това цели?


Присъединете се към нашия уебинар и ще разберете какво означава да имате Стратегия за декарбонизация и как да я разработите. Ще научите как се изчислява корпоративния въглероден отпечатък. Конкретни примери ще илюстрират детайли по темата и ще се запознаете с различните аспекти, които трябва да вземете предвид. Освен това ще Ви покажем как да разработвате и постигате климатичните цели, като се фокусираме върху концепцията за климатична неутралност. Тези теми ще става все по-важни за компаниите особено в контекста на Европейската Зелена сделка и новите европейски регулации, които произтичат от нея.

Къдеонлайн (линк за регистрация: https://register.gotowebinar.com/register/6289313572527896592)


Кога: 9 септември11-12 ч.

Участието е безплатноно се изисква регистрация!
Работният език е английски.
Лектори са експерти от Австрия и Германия.

Какво да очаквате:

  • Корпоративен въглероден отпечатък + конкретни примери (какво е общото количество парникови газове, произведени пряко и непряко чрез операциите и дейностите на компанията).
  • Стратегия за декарбонизация + конкретни примери (бизнес възможности и преходът към нисковъглеродна икономика)
  • Science Based Targets – международна инициатива, която дава методология, препоръки и най-добри практики, чрез които бизнесът да си постави цели за намаляване на парниковите емисии. Зад тази инициатива застават световни организации като CDP (международна система за докладване на екологични въздействия), Глобалния Договор на ООН, WWF, Световния ресурсен институт и др.

Кои са лекторите:

Д-р Маргит Капфер – denkstatt Austria

Маргит Капфер създава и ръководи енергийното и климатично подразделение на групата denkstatt от 2002 г. Тя разработва стратегии в областта на климата за големи организации и мултинационални компании, прави оценки на корпоративни емисии на парникови газове, управлява проекти за компенсиране на емисии в земеделието и горския сектор. Работи към Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (UNFCCC) и Междуправителствената експертна група по климатични промени (IPCC).

Ина Бльомер - sustainable AG Germany

Ина Бльомер завършва Екологични науки в University of Leeds в Англия и е магистър в областта на Въглеродния мениджмънт от University of Edinburgh в Шотландия.

В компанията sustainable AG Ина работи с различни компании при разработване и прилагане на климатични стратегии, изчислява Science Based Targets и изготвя инвентаризации на парникови емисии в съответствие със стандарта GHG Protocol. Друг фокус в работата й е консултирането на индустриални компании, част от Европейската схема за търговия с емисии.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Уебинар: Въглероден отпечатък & Въглеродна неутралност