13.11.2020

На 13.11.2020 г., петък, от 11 ч., ще се проведе първата от поредица дискусии относно Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Фокус на дискусията ще бъде първият стълб от Плана - "Иновативна България". 

Участие в събитието ще вземат вицепреиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, както и представители на бизнеса и академичната общност.

Дискусията може да бъде проследена онлайн ТУК и ТУК.

Основната цел на Плана за възстановяване и устойчивост е да способства икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията. В преследването на тази цел са групирани набор от мерки и реформи, които да имат съществен принос към възстановяването на потенциала за растеж на икономиката и да го развият, като осигурят устойчивост на негативни външни въздействия. Това ще позволи в дългосрочен план постигането на стратегическата цел за конвергенция на икономиката и доходите до средноевропейските. Същевременно, Планът полага основите за зелена и цифрова трансформация на икономиката, в контекста на амбициозните цели на Зелената сделка

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Публична дискусия по първия стълб на Националния план за възстановяване и устойчивост