18.06.2021 - 19.07.2021

Офисът за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР“, с подкрепата на Министерството на икономиката на Република България, участва като партньор за България в двете водещи състезания за иновации „Copernicus Masters” и “Galileo Masters” 2021.

„Copernicus Masters“ (https://copernicus-masters.com) и „Galileo Masters“ (https://galileo-masters.eu) са водещи европейски състезания за разработване на иновативни приложения, използващи данни от космоса. Събитията са инициирани от Европейската космическа агенция, с подкрепата на Европейската комисия и организирани от „AZO GmbH“.

Двете състезания награждават иновативни решения и бизнес концепции, които използват данни от наблюдение на Земята и сателитна навигация за решаването на важни социални предизвикателства, които са предложени от водещи организации в космическия сектор: Европейска космическа агенция, Европейска комисия, Агенция на Европейския съюз за космическата програма (EUSPA), Германски космически център (DLR), Planet, Airbus и други.

Състезанията са отворени за кандидатстване в периода от 19 април до 19 юли 2021 г. В тях могат да участват лица над 18 г., в сформирани отбори от представители на бизнеса, научните организации, студенти, също така и индивидуално регистрирани участници, които имат желание да решават предизвикателства, поставени от водещи организации в аеро-космическата индустрия, с помощта на космически технологии и данни в следните области: изкуствен интелект, машинно обучение, анализ на данни, здравеопазване, интелигентно земеделие и др.

Участниците могат да спечелят награди от общия награден фонд на стойност 835 000 евро за Copernicus Masters и 785 000 евро за Galileo Masters, под формата на парични награди, достъп до данни от наблюдение на Земята, обучение от експерти, инкубиране на тяхната бизнес идея и др. Също така участниците имат възможността да кандидатстват за различни награди на стойност до 10 000 евро, предоставяни от държавите партньори на двете състезания и съфинансирани от Европейската комисия.

Вижте повече за специалните награди, предоставяни от България като страна партньор:

За регистрация, допълнителна информация и въпроси:

На 22.06.2021 г. (вторник), от 11:00 ч. ще се проведе онлайн информационна сесия „Copernicus & Galileo Masters Bulgaria 2021”. По време на събитието ще може да разберете повече за двете състезания и да зададете вашите въпроси. За да получите покана за участие в сесията и допълнителна информация за състезанията, моля, регистрирайте се на следния линк до 21.06.2021, включително: https://forms.gle/LLe7oXBKgzX7NChY6

За допълнителна информация: office@rst-tto.com ; http://rst-tto.com/

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Cъстезания за иновации „Copernicus Masters” и “Galileo Masters” 2021