14.09.2021 - 17.09.2021

MachTech&InnoTech - дългоочакваното изложение за сектора на металообработката и индустриалните технологии, софтуера и автоматизацията, започна. От 14 до 17 септември, при спазване на всички изисквания на здравните власти, Интер Експо Център отваря вратите си за бизнес форума, събиращ под един покрив 136 изложители с посетители от България и чужбина, върху площ над 12 000 кв.м.

Осигурена е безопасна среда

„Благодаря за търпението на всички – изложители и партньори“, каза в управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов. Той напомни, че за да стартира 12-ото издание на MachTech&InnoTech, са положени изключителни усилия; преодоляни са перипетии, свързани с глобалната обстановка. „Осигурили сме безопасна среда – спрямо всички изисквания“, отбеляза Ивайло Иванов. Той напомни, че въпреки трудностите, за последните година и половина в изложбения център са проведени успешно 8 изложения. „Благодаря за търпението на всички изложители, неимоверния труд на нашия екип и разбира се – на нашите партньори“, каза Иванов и пожела успех на всички присъстващи.

Сектор с много голяма добавена стойност

„България има традиции в сектора на машиностроенето, металообработката, индустриалните технологии и автоматизацията. Секторът е с много голяма добавена стойност“, отбеляза в словото си Бойко Таков – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Той благодари на Интер Експо Център и поздрави екипа за положените усилия.

Бойко Таков изтъкна, че изложенията са важен и работещ канал за развитие на икономиката, благодарение на който компаниите откриват клиенти, партньори и развиват бизнеса си. В заключителните си думи той изрази надеждата, че MachTech&InnoTech 2021 ще бъде ползотворно издание за всички компании и изрази увереността, че за събитийната индустрия предстои период на положителни трендове – ключово за предприятията обстоятелство.

Представители на водещи световни компании – на MachTech&InnoTech

Инж. Илия Келешев, председател на Българска браншова камара – машиностроене, изрази добрите си впечатления от усилията и резултатите, свързани с реализацията на MachTech&InnoTech 2021. „Тук са представители на водещи световни фирми, български иновативни предприятия“, каза той и отбеляза, че посещенията и контактите несъмнено ще допринесат за изграждане на по-високи критерии в развитието на самите фирми.

„Близо 2 години подобни изложения не се провеждат не само у нас, но и в страните от ЕС“, каза инж. Илия Келешев. И изрази становището, че въпреки глобалната обстановка, и управляващите и обществеността разбират нуждата от ускорено развитие на машиностроенето, което е водещ елемент за напредъка както при обвързаните с индустрията, така и при технологиите от обслужващата сфера. Във връзка с новия оперативен период 2022-2027, той изрази надежда скоро да се даде възможността за финансиране на проекти, насърчаващи технологично управление и иновации. „Без това не е възможно да се въвежда дигитализацията в необходимия размер, за да има повишаване в ефективността на производството“, каза той и благодари за организацията.

Актуалната съпътстваща програма

Първият изложбен ден бе белязан и от началото на мащабната и актуална съпътстваща програма на MachTech&InnoTech 2021. На 14 септември заедно се събраха иноватори и визионери на Международната конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Събитието бе резултат от съвместните усилия на Интер Експо Център, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българска браншова камара-машиностроене.

Вратите на MachTech&InnoTech са отворени от 14 до 17 септември за посетители, както следва:

14 – 16 септември: от 10.00 до 18.00 часа
17 септември: от 10.00 до 17.00 часа

СНИМКИ

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

MachTech&InnoTech – клочовото индустриално изложение