14.12.2021 - 16.12.2021

От 14 до 16 декември 2021 г. в град София за седми пореден път ще се проведат Национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот.

Поредицата от събития ще започне с онлайн представяне на добри практики за учене на възрастни. Ще бъдат връчени и годишните награди за развитие на сектора за учене на възрастни. Отличени за приноси през 2021 г. са: Росен Симеонов от Агенцията по заетостта, Росица Стелиянова от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Ивайла Василева от в-к „Учителско дело“, Димитринка Петкова – заместник областен управител на област Сливен и актьора Виктор Калев. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ ще бъде връчена на Иван Нейков председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика. Вечерта ще завърши с авторския концерт-спектакъл „Грамофонът“.

Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE) ще бъде основна комуникационна точка на Дните. Общоевропейският интерактивен инструмент ще бъде представен онлайн заедно с добрите практики за учене на възрастни, както и на специален информационен щанд.

Кулминационната точка на Дните ще бъде конференцията на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“. На събитието ще бъдат представени основните резултати, свързани с проекта на Последваща оценка на въздействието на публичните политики в сектора за учене на възрастни за периода 2014 – 2020 година.

Националните дни за учене през целия живот, които ще се проведат в гр. София, се осъществяват по Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Достъп до информация за събитието може да бъде получен и чрез:

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Национални дни за учене през целия живот