20.06.2022 - 23.06.2022

Десетото издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарната икономика ще се проведе в Международния панаир в Пловдив от 20 до 23 юни. Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина ще представят продуктите и услугите си по време на юбилейното издание на събитието. В изложението ще се включат и повече от 50 компании от конвенционалния бизнес, които ще запознаят аудиторията с политиката си за корпоративна социална отговорност. Събитието се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и социалната политика.

Официалното откриване на форума ще се проведе от 11 часа на 20 юни пред Палата № 11 на Международния панаир Пловдив. В събитието ще участват вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, еврокомисарят за работните места и социалните права Никола Шмит, председателят на УС на Българската стопанска камара Добри Митрев, кметът на община Пловдив Здравко Димитров. В рамките на форума ще се проведе международна конференция на високо равнище с водеща тема „Справедлива, адекватна и трансформираща социална икономика“. В дискусиите ще се включат и специалисти от научни институции, неправителствени организации и представители на конвенционалния бизнес.

По време на конференцията ще бъдат обсъдени теми, свързани с дигиталната трансформация и мястото и ролята на социалната икономика за повишаване икономическата устойчивост и конкурентоспособност на българската икономика. Акцент в дискусиите ще е и темата за социалната икономика в контекста на Европейския стълб на социалните права, както и финансирането на социалното предприемачество през следващия програмен период 2021-2027 г. по Програма „Развитие на човешките ресурси“ и Националния план за възстановяване и устойчивост. Ще бъдат представени добри практики със значим социален ефект, както и връзката между корпоративния сектор и социалните предприятия.

Входът за посетители е безплатен.

ПРОГРАМА

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Десети Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика