27.06.2022

Включете се в дискуята „Европейски мерки в защита на българския потребител“ и научете повече за наскоро приетите от Европейския парламент мерки в защита на европейските потребители, като правилата за единно зарядно устройство, безопасността на продуктите, включително защитата при пазаруване онлайн, Законодателния акт за цифровите услуги.
 
Събитието ще се проведе на 27 юни 2022 г., понеделник, от 10.00 до 11.30 ч., в конферентната зала в Дома на Европа, ул. „Г. С. Раковски“ №124, София с предварителна регистрация. Ще бъде осигурен и жестов превод за хората с увреден слух. Регистрация за присъствие на живо (до 26 юни 2022 г.) ТУК
 
Местата са ограничени.
 
По време на дискусията ще бъдат обсъдени и механизмите за защита на потребителските права в България, като бъдат посочени и някои добри европейски практики в тази област. А в събитието ще се включат Андрей Ковачев, член на Европейския парламент (ЕНП) и на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите (IMCO), Игнат Арсенов, директор на Дирекция „Контрол на пазара“ на Комисията за защита на потребителите, Соня Спасова, директор на Европейския потребителски център България и Антоан Атанасов, юрисконсулт от асоциация „Активни потребители“. Модератор ще бъде експертът по устойчиво управление на ресурсите Николай Михайлов от екипа на Денкщат България.
 
Предвидено е събитието да започне с панелна дискусия, последвана от отговори на въпроси от публиката в залата и онлайн.
 
Можете да изпращате въпросите си към участниците предварително в дискусията тук, както и в slido
 
Програма на събитието можете да намерите тук
 
Можете да проследите събитието онлайн тук

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Дискуя „Европейски мерки в защита на българския потребител“