23.02.2023

Възможен ли е социален ръст на обществото? 

И ще поумнеем ли най-накрая, за да ни е добре заедно, се пита 9-то поредно издание на форума за иновации Innovation Explorer

__

Ежегодният международен форум за иновации Innovation Explorer тази година ще се проведе на 23 февруари 2023 г., в зала “Джон Атанасов”, в София Тех Парк.

Световно известният физик от Церн Джеймс Бийчам (Швейцария) ще бъде откриващ лектор на форума с послание за възможното бъдеще на човечеството. След него на сцената ще вдъхновяват гостите социални предприемачи от Ашока в лицето на Ана Мъри (Румъния), откриватели на създателите на Уикипедия, Teach for America и многобройни социални движения в цял свят. След тях Емре Башкан (Турция), главен редактор на Харвард Бизнес Ревю Турция, ще плени гостите с лекцията си за смелостта в живота и бизнеса, участват от още консултантът по иновации на европейски проекти Карл МакФол (Швеция) и др.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Марио Гаврилов, Флора Стратиева, Венелин Петков, които превръщат разговора с гостите в телевизионно преживяване.

Темата “Иновации за социален ръст” е подбрана в контекста на всекидневието в България, което не ни позволява да се концентрираме върху най-високите световни постижения в науката и дълбоките технологии, докато в страната все още има икономическа и политическа нестабилност, и висока степен на социално неравенство и разделение. Социален ръст на обществото и “свързване на мислите” означава планиране на неговото развитие и израстване, образование и мрежи на доверие, които могат да стабилизират несигурността и разделението помежду ни.

Иновациите са приложими към всеки аспект на действителността, затова и решихме тази година да адресираме болезнените теми на българското общество през успешни истории за развитието на нашата цивилизация. Да дадем тема за размисъл на бизнеса, публичния сектор и стартиращите компании колко лесно забравяме, че само по-добре образовани и въоръжени до зъби с наука, въображение и вдъхновение ще преодолеем сегашните спешни кризи, за да превърнем България в най-доброто място за живот в света.

Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на Нова телевизия, Нетинфо, БНР и сп. Мениджър. Генерални ко-организатори и партньори са УниКредит Булбанк, Кауфланд, Аурубис, Софийска вода, част от Веолия, СОАПИ, Сенстейт Технолоджи, Джей Ти Ен.

Българската стопанска камара е сред институционалните партньори на събитието.

До края на месец януари 2023 г. можете да закупите билети с цена за ранна регистрация от уебсайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Форум за иновации Innovation Explorer