23.05.2023 - 24.05.2023

Европейската космическа агенция (ЕКА) организира конференция на тема „Нови възможности и държави в Европейския космос“ 2023, която ще се проведе в Европейския център за космически изследвания и технологии в гр. Нордвик, Холандия на 23 и 24 май 2023 г.

Целта е да се насърчи международното сътрудничество и да се създадат партньорства между нови и опитни участници в европейския космически сектор.

Български компании, които имат интерес за участие в тръжните процедури на ЕКА за България, както и такива, които имат вече изпълнени проекти, могат да представят своята дейност на форума. За участие в конференцията, те трябва да изпратят презентация и кратко резюме на работата си до 15 декември 2022 г., като резултатите ще бъдат обявени януари 2023 г. от Агенцията.

Събитието е отворено за всички държави, които членуват в ЕКА и всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Допълнителна информация за конференцията можете да намерите на електронната страница на събитието ТУК.

По време на конференцията ще се проведат дискусии по различни теми с лектори от Агенцията, индустрията и институционални партньори от цяла Европа.

За периода от подписването на първото споразумение на България с ЕКА за Европейска кооперираща страна през 2015 г. досега повече от 40 български космически проекта са получили над 7 млн. евро. Проведени са общо седем тръжни процедури, по които са постъпили 127 български проектни предложения.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конференция „Нови възможности и държави в Европейския космос“ 2023 (Нидерландия)