03.04.2023 - 28.04.2023

Конкурсът се утвърди като една уникална инициатива за България, дори и в трудни периода на пандемията, финансови и икономически предизвикателства, бизнеси и организации продължават своята дейност по създаване на безопасна и чиста среда. Идеята на тази надпревара е да бъдат отличени и надградени усилията на бизнеси, общини, неправителствени организации и конкретни личности за постигането на устойчиви цели и корпоративно-отговорни стратегии.

Конкурсът е за тези, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–чиста, по-здравословна и по-устойчива среда.

Отново в конкурсната част ще участват медии със свои зелени инициативи и автори, журналисти и блогъри с техни материали, репортажи, публикации на подходяща тематика.

Кандидатурите се подават на български език. Допълнителните материали се прилагат чрез платформата за кандидатстване.

Официалната церемония ще се проведе на 15 май 2023 г., когато класираните на първите места в основните и допълнителните категории ще получат своите отличия.

Срокове

 3 април 2023 година - начало на кандидатстването
 21 април 2023 година - край на ранното кандидатстване
 28 април 2023 година - последен ден за подаване на кандидатури
 17 - 28 април 2023 - гласуване за приза Зелена личност 2023
 2 - 6 май 2023 година - журито оценява подадените кандидатури
 8 май 2023 година - обобщаване на резултатите
 15 май 2023 година - официална церемония по награждаване
 
ВИЖТЕ ВСИЧКО ЗА КОНКУРСА ТУК!
 
БСК е партньор на конкурса и участва със свой представител в журито.
 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конкурс