16.11.2023

Българската стопанска камара (БСК) организира Работна дискусия на тема
„Пенсионно-осигурителната система: състояние, проблеми, визия за развитие“

На 16 ноември (четвъртък), от 14:00 до 18:30 часа,
в сградата на БСК (София, ул. Чаталджа 76, зала „Слънце“)

Участие са потвърдили министърът на труда и социалната политика, управителят на Националния осигурителен институт, народни представители, представители на Комисията за финансов надзор, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Българската асоциация по трудово право и обществено осигуряване,  академичната общност, експерти и социалните партньори.

Българската пенсионно-осигурителна система претърпява редица изменения през последните две десетилетия. Тези трансформации оказват значително влияние върху нейната стабилност и предвидимост, включително с оглед на дългосрочните тенденции за застаряване на населението, появата на нови форми на заетост и въздействието на технологиите и дигитализацията върху пазара на труда.

Целта на дискусията е да се очертаят проблемите и да се набележат възможни решения, гарантиращи устойчивостта на пенсионно-осигурителната система.

Форумът ще бъде официално открит от д-р Иванка Шалапатова – министър на труда и социалната политика, и Добри Митрев – председател на УС на БСК.

Участието във форума е с покани, но е отворен за представители на медиите!

ПРОГРАМА

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Дискусия „Пенсионно-осигурителната система: състояние, проблеми, визия за развитие“