20.11.2023

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), в качеството си на Национална контактна точка на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), организира информационно събитие на тема "Отговорно бизнес поведение". То ще се проведе от 10:30 часа на 20 ноември 2023 г. в зала "Роял" на хотел "София Балкан Палас" (бивш хотел Шератон).

Ролята на Националната контактна точка (НКТ) по насърчаването на Eкологично, социално и корпоративно управление (ESG) и Корпоративната социална отговорност (CSR) е пряка и цели да запознае бизнеса с тези насоки и добри практики и да ги насърчи да се придържат към тях.

Стандартите, разработвани в областта на околната среда, макар и не задължителни, са изключително важни за конкурентоспособността на компаниите на различните пазари и включването им във веригите на доставки. В този смисъл, връзката с Eкологично, социално и корпоративно управление (ESG), както и с Корпоративната социална отговорност (CSR), е много тясна. Стандартите имат и пряко отношение към осигуряване на безопасността на обществото като цяло, давайки насоки за по-добър контрол върху качеството на въздуха, водите, почвите, отпадъците, както и тяхното редуциране и последващо рециклиране.  

Основната цел, която си поставя Националната контактна точка, е да повишим информираността на българските предприятия за възможностите и предимствата на отговорното бизнес поведение, като предпоставка за устойчив икономически растеж и конкурентоспособност в процеса на интернационализация, предвид предизвикателствата пред бизнеса, оказващи трасформиращо влияние върху потребителското поведение в разрастващия се световен пазар на продукти и услуги.

Участие в предстоящото информационно събитие ще вземат водещи институции и представители на бизнеса в лицето на Министерство на иновациите и растежа, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на околната среда и водите, Българската народна банка, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, банки и др. Предвижда се, в рамките на проявата, те заедно със синдикати и работодателски организации да представят полезна и практична информация по актуалните теми в тази област.

БСК е член на Работната група на Националната контактна точка на България за отговорно бизнес поведение.

При проявен интерес за присъствие на събитието, следва да бъде направена регистрация на профила на събитието на платформата www.b2bconnect.bg или на https://forms.gle/Ba5KuVPpRMrqAqWF8 в срок до 16 ноември 2023.

За допълнителна информация можете да се свържете с Габриела Георгиева, тел: 02/ 940 79 63 и Весела Петрова, тел: 02/ 940 79 41.


Участието в събитието е безплатно.

ПРОГРАМА

 

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Информационно събитие на тема „Отговорно бизнес поведение“