07.12.2023

Дипломатическият институт към Министерство на външните работи има удоволствието да Ви покани на форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“, свързан с насоките на ОИСР по ключови теми с отражение в икономическите сфери на национално, регионално и местно ниво.

Основната цел на форума е да свърже представители на местната власт и на институциите работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения. Форматът на събитието ще бъде анализ и дискусия на нуждите и приоритетите на Вашия регион, свързани с икономическото развитие, като желаем да чуем Вашия глас.

Форумът ще се проведе на 07 декември 2023 г., от 13:00 ч. до 17:30 ч. и на 08 декември 2023 г., от 09:00 ч. до 13:30 ч., в хотел „Империал“, град Пловдив.

Програмата ще включва четири сесии, разделени по следните направления: ОИСР – цели и напредък; инвестиционен климат за регионално развитие; енергийна стратегия и енергийна сигурност; хоризонтални теми.

Гости ще бъдат ресорните министри, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.

В рамките на събитието ще бъде даден коктейл за всички участници.

Участието във форума е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК

Срокът за регистрация е до 30.11.2023 г. включително.

Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е сред основните цели на външната политика на Република България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.

Пълноправното ни членство в ОИСР ще представлява не само допълнително признание за стабилността, потенциала и привлекателността на нашата икономика за нови инвестиции, но и ще бъде гарант за постоянния ангажимент на Република България към изработването и прилагането на политики за социално и икономическо благополучие. 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Форум „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“