09.01.2024

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа организира онлайн информационен ден за процедурата „Внедряване на иновации в предприятията”. Той ще се проведе на 9 януари 2024 г. от 10 ч. до 12,30 ч. 

Желаещите да участват трябва да направят предварителна регистрация ТУК, след което всеки от тях ще получи на пощата си линк за достъп. 

В рамките на месец експертите на Главната дирекция проведоха последователно срещи с бизнеса в градовете Враца, Видин, Добрич, Шумен и Варна. На тях бяха разяснени както условията за кандидатстване, така и допустимите разходи по процедурата. Тя е отворена за кандидатстване до 16,30 ч. на 31 януари 2024 г. Документите се подават изцяло електронно в ИСУН 2020

Общият бюджет е 293,4 млн. лева. Минималният размер на БФП по индивидуалните проекти е 50 000 лв., а максималният е в зависимост от категорията на предприятието-кандидат: микро и малките могат да кандидатстват за до 500 000 лева, а средните и малките дружества със средна пазарна капитализация – до 800 000 лева. Съфинансирането е от 20% до 50% в зависимост от избрания режим на помощ, категорията на компанията и мястото на изпълнение на проекта. 

Онлайн информационният ден е добра възможност за фирмите, които не са взели участие в предходните срещи с експертите на ГД ЕФК, да зададат въпросите си и да получат съвети за кандидатстването.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Онлайн информационен ден за процедура