15.09.2024 - 15.10.2024

Сдружение Българска камара за охрана и сигурност, в партньорство с Българска стопанска камара, организира конкурс „Охранител на годината 2024“. В тази връзка имаме удоволствието да Ви поканим да участвате с номинация на Ваш охранител, който през последната календарна година се е отличил с проява на изключителен професионализъм и отговорност.

Мисията на инициативата е да покаже на обществото ни, че охранителната професия има своите често незабелязани и неоценени малки или по-големи „героични“ моменти, в които охранителите са спасили човешки живот или здраве, предотвратили са престъпления, пожари, аварии, и др. събития с негативни последици. Целта ни е да покажем, че освен случаите, когато охранител извърши някакво нарушение, има и много ситуации, при които наши колеги проявяват професионализъм, отговорност, предвидливост и смелост, и не трябва единични случаи да формират репутацията на охранителния бранш.

Ако имате желание да се включите в инициативата, моля номинирайте Ваш охранител, като изпратите три имена и кратко описание на проявата, която го е отличила от останалите Ви служители. Номинацията трябва да съдържа конкретни данни за събитието и аргументация за проявените професионализъм, социална отговорност, значимост на проявата. Критериите, по които ще се оценяват събитието и охранителя, са посочени в регламента на конкурса, като препоръчваме да бъдат включени фактически данни, даващи информация на журито и възможност за обективна оценка.

Срокът за изпращане на номинациите е 15.10.2024 г. Номинирай онлайн!

Регламент: След приключване на номинациите независимо тричленно жури ще оцени в скала от 1 до 10 номинираните охранители по следните критерии за оценка:

  1. Сложност на ситуацията,
  2. Степен на опасност за охраняваното имущество или лице,
  3. Степен на опасност за живота и здравето на охранителя,
  4. Адекватност на действията на охранителя.

Охранителят, събрал най-много точки, ще бъде обявен за Охранител на годината 2024. В случай, че повече от един охранител получат еднакъв брой максимални точки, журито ще избере Охранител на годината чрез гласуване на номинациите с еднаква оценка. Членовете на журито ще получат номинациите без идентифициращи данни за охранителя и фирмата, за която работи, с цел гарантиране обективността на оценката. Оценките на журито ще бъдат мотивирани.

Охранителят на годината ще бъде обявен и награден тържествено на 11 ноември 2024 г. – Професионален празник на охранителната професия и частната охранителна дейност.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конкурс