01.10.2024

На 1 октомври – Световен ден на музиката, ще бъде открито четвъртото издание на „Светилник 2024/2025: Музика – лъчи!“.

Инициативата „Светилник“ е на Сдружението на автори и композитори „Музикаутор“ и цели създаването и популяризирането на химни за българските училища. За три учебни години досега чрез нея организаторите са дарили химни на 21 училища и техните 1 305 учители и 15 238 ученици от 11 български общини – Благоевград, Бургас, Варна, Казанлък, Кюстендил, Русе, Сандански, Сливен, София, Стара Загора и Ямбол.

Ключовата дума на инициативата е „обединение“ и това и посланието на всички дейности, които формират „Светилник“ като социално-отговорна кауза.

Сред партньорите на инициативата са БТА, БНР, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Народният театър „Иван Вазов“ и много други, а през настоящата година като партньор се присъединява и Българската стопанска камара. Каним всички наши членове и партньори да се присъединят към инициативата като дарители. Вярваме, че вдъхновявайки училищните общности с ценности, ставаме творци на средата, в която децата ни ще се реализират като пълноценни личности.

Информация за цялата инициатива и възможностите да се включат дарители можете да откриете ТУК.

Презентация на инициативата, вече създадените химни и празничните концерти, които се организират в края на всяко издание, вижте ТУК.

Информация за старта на четвъртото издание на инициативата вижте ТУК.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Откриване на инициативата „Светилник 2024/2025: Музика – лъчи!“